Losos na čokoládové omáčce
Jestli jste si někdy mysleli, že lososa jste už ochutnali ve všechno podobách, máme pro vás recept, který z této ryby udělá učiněnou delikatesu. Kombinace bylinek, růžového pepře, citronu a bílé čokolády se smetanou je spolu s jemný masem lososa zkrátka delikátní.
Postup přípravy
Krok 1: Filet z lososa opláchneme, osušíme, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Ve větším hrnci s pařákem přivedeme k varu vodu. Jakmile se vytvoří dostatek páry, vložíme na pařák připravený filet a obložíme ho snítkou omytého a osušeného citronového tymiánu. Pod pokličkou vaříme v páře 10 minut.
Krok 3: V teflonové pánvi přivedeme k varu smetanu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
Krok 4: Omáčku necháme zredukovat a dochutíme ji solí, nasekanou pažitkou a nahrubo rozdrceným růžovým pepřem.
Krok 5: Směs salátů propláchneme vodou, oklepeme a vysušíme. Maliny opatrně omyjeme, rozložíme je na talíř, pokapeme olejem a citronovou šťávou.
Krok 6: Posypeme citronovou kůrou, drceným růžovým pepřem a lehce osolíme.
Krok 7: K připravenému salátu přidáme rybí filet a doplníme omáčkou. Ozdobíme citronem, posypeme pepřem s nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos na čokoládové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mOO
Moje poznámka
Losos na čokoládové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mOO
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 20 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Suroviny:
sůl,
šťáva citronová,
petrželka,
olej olivový,
tymián citronový,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
pažitka,
pepř růžový,
salát,
maliny,
citron
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.