Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravotní marmeláda z černého jeřábu - aronie

Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás, že se z ní dá ale i uvařit výborná marmeláda ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která příjemně voní rumem, skořicí a hřebíčkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

14. 9. 2009 11:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 544 kJ / 4 910 kcal
Bílkoviny1,12 g
Tuky0,40 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 023,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

28. 11. 2011 21:35

Evi, to jsem ráda!:-) Až teď s tou soutěží jsem si vzpomněla, že mi chybí fotka u mého receptu :-) Letos jsem marmeládu dělala a zapomněla přidat fotku. Zrovna jsem hledala ten recept, že fotku přidám a koukám, že tu už je:-O Paráda a ještě k tomu taková hezká:yes::yes::yes:

Šárka

10. 9. 2011 15:08

Tak aronii máme na zahradě,ale marmeládu jsem z ní ještě nedělala. Buď ji suším a v zimě vařím čaj nebo nyní čerstvou povařím a přilívám do ovoc.čaje. Taky jsem vyčetla a nyní udělala do malých skleniček prosypat cukrem a dát do ledničky. Možno dávat do jogurtu,tvarohu nebo jen tak,kdo má rád. Kdyby se to zavařilo,tak to asi vydrží delší dobu, tak je to určeno ke spotřebě.Marmeládu vyzkouším příští rok:yes:

eva hubova eva hubova

8. 9. 2011 14:01

Jani,marmeláda je opravdu výborná,dík za recept:-ppřidala jsem fotečky a:yes:+9

pavlína

28. 8. 2011 21:11

no marmelády dělám ale nikdy jsem nedělala s žádným konzervačním přípravkem.prostě jsem to svařila přidala želirfix a pak naplnila a otočila a mám je užspousta let.ale jeřabinu mám letos poprvé tak uvidíme co mi z toho vznikne když tam nedám konzervační přípravek :-)

majka

18. 8. 2011 10:12

apis: už něco pamatuji, zavařovat mě učila prateta narozená v předminulém století a do marmelád vždycky dávala konzervační prostředek...pravda, nepamatuji si, jestli hrozný sorban draselný či nějaký jiný dryák :) ale vím, že se ve zdraví dožila 102 let :)

apis

16. 8. 2011 15:58

Ten SORBAN - myslíte SORBAN DRASELNY?? A označujete to jako zdravotní marmeládu???!! Naše babičky žádný sorban neměly...naštěstí máme recepty ještě od nich...

fendulka

16. 8. 2011 10:18

Můžu poradit ještě jeden výborný fígl a to dát 1:1 aronii s jablky - teď jsem ji udělala a výýýbornéééé :yes:

Eliška

2. 8. 2010 19:19

Nadja Nadja

28. 3. 2010 00:46

:yes: +3.:yes: To jsem ráda, že jsem objevila aronii, mám ji na chatě na zahrádce a plody tam nechávám pro ptáčky. Tak pokud na mě letos také nějaké zbydou, tak vyzkouším. Mně se vždy zdály moc trpké.

Colombo65 Colombo65

12. 12. 2009 18:29

Vyrobeno mojí tchýní a na moje přání to dává i půl na půl s mým oblíbeným černým rybízem.;-);-);-)

spagetka spagetka

14. 9. 2009 12:34

pipre, dělám ji prakticky stejně (nedávám víno)a přidávám skořici celou ne mletou a lžišku kys.citronové. Máš pravdu je nejen zdravá ale hlavně moc dobrá ;-):-p:yes:

Josef Stehlik

14. 9. 2009 12:01

To víte ,že ji dodá p. REMKOVÁ ta jak jí dodala na recept HŘIBOVÁ ČALAMADA, to foto vůbec neodpovídá.To se nehodí aby se pleta do jiných receptů.Ať se nezlobí.

pipre pipre

14. 9. 2009 11:32

Jani, nerada tu dávám recepty bez fotky, ale tentokrát jsem udělala výjimku, protože recept je fakt dobrý a sklenička s marmeládou tu zas tolik chybět nebude :-) Třeba ji někdo dodá nebo já sama později:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 9. 2009 11:27

Jani, určitě je fajn, že jsi přidala recept. V nejhorším přidáš foto příští rok ty sama;-):yes:

pipre pipre

14. 9. 2009 11:21

Bohužel, černou jeřabinu - aronii už nemám, ale tuto marmeládu jsem tu dala pro ostatní, pokud ji pěstují a neví, co s ní. Pokud se mi naskytne možnost tuto jeřabinu získat, tak marmeládu určitě udělám. Mám jen marmeládu na způsob brusinek a je skvělá.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cerny jerab aronie recepty černý jeřáb recepty aronie cerny jerab džem z aronie aronie černý jeřáb recepty jeřáb černý džem z aronie recepty jeřáb černý recepty aronie černý jeřáb - recepty recepty z aronie černý jeřáb aronie recepty černý jeřáb recept aronie - černý jeřáb recepty jak zpracovat černý jeřáb sirup z aronie recept dzem s aronie štáva z aronie recept likér z aronie džem z aronie recept

Suroviny: jeřabiny černé, cukr krystal, víno, skořice, koření hřebíček, rum, sorban

TopRecepty.cz

Zdravotní marmeláda z černého jeřábu - aronie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32LA