Dančí na červeném víně
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba přichystat o něco dříve, ale pak už je příprava snadná. Z lahodných a šťavnatých kousků masa se pak můžete radovat až do sytosti.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme celé koření (bez soli), olej a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 2 dny.
Krok 2: Potom maso rychle a zprudka osmahneme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí asi 60-80 minut. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, prošleháme a provaříme asi 10 minut. Poté maso vrátíme zpět a společně prohřejeme.
Krok 4: Rohlíky osmažíme spolu se slaninou na oleji a necháme vychladnout. Přidáme sůl, vejce, mléko, petrželku a strouhanku. Utvoříme středně tuhé těsto (případně přidáme strouhanku) a pomocí 2 lžic z něj tvarujeme noky.
Krok 5: Noky vkládáme noky do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Krok 6: Dančí podáváme s noky, zdobíme brusinkami a citronem.
Zveřejněno 31. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Wng
Moje poznámka
Dančí na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Wng
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 25 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
olej,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
víno červené suché,
mouka,
rohlík,
slanina anglická,
olej,
sůl,
vejce,
mléko,
strouhanka,
petrželka,
citron,
kompot brusinkový
Komentáře (2)