Dančí na červeném víně
Pokud máte rádi zvěřinu a chcete pohostit své přátele nebo rodinu, připravte pro ně dančí na červeném víně se slaninovými noky. Maso je díky marinování potřeba přichystat o něco dříve, ale pak už je příprava snadná. Z lahodných a šťavnatých kousků masa se pak můžete radovat až do sytosti.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme celé koření (bez soli), olej a dobře omytý citron nakrájený na plátky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 2 dny.
Krok 2: Potom maso rychle a zprudka osmahneme, podlijeme vínem a dusíme do změknutí asi 60-80 minut. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, prošleháme a provaříme asi 10 minut. Poté maso vrátíme zpět a společně prohřejeme.
Krok 4: Rohlíky osmažíme spolu se slaninou na oleji a necháme vychladnout. Přidáme sůl, vejce, mléko, petrželku a strouhanku. Utvoříme středně tuhé těsto (případně přidáme strouhanku) a pomocí 2 lžic z něj tvarujeme noky.
Krok 5: Noky vkládáme noky do vroucí vody a vaříme asi 7 minut.
Krok 6: Dančí podáváme s noky, zdobíme brusinkami a citronem.
Zveřejněno 31. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Wng
Moje poznámka
Dančí na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Wng
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 11 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 12 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 37 minutami
Dršťky na paprice
magdalenka před 44 minutami
Okurkový salát
magdalenka před 47 minutami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 48 minutami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 54 minutami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 1 hodinou
Fazolová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Tataráček
magdalenka před 1 hodinou
Beskydský bigos
magdalenka před 1 hodinou
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 1 hodinou
Suroviny:
maso dančí,
olej,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
víno červené suché,
mouka,
rohlík,
slanina anglická,
olej,
sůl,
vejce,
mléko,
strouhanka,
petrželka,
citron,
kompot brusinkový
Komentáře (1)