Hornické „řízky“
Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s omáčkou z výpeku a smetany.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Dobře naklepeme, lehce osolíme a opepříme.
Krok 2: Smícháme hovězí maso, na kostičky nakrájenou klobásu a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a sladkou paprikou.
Krok 3: Směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme a zpevníme přírodním provázkem.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme lžíci oleje a závitky po všech stranách opečeme.
Krok 5: Pak podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, zahustíme hotovou jíškou a podáváme.
Zveřejněno 9. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hornické „řízky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGmv
Moje poznámka
Hornické „řízky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGmv
Nejnovější recepty
Tvarůžková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Malinové cupcakes bez cukru
Přidáno před 4 hodinami
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Přidáno před 4 hodinami
Nádivkový koláč s kuřecím masem
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní ragú ze zajíce
Přidáno před 5 hodinami
Plněná žebra z daňka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůček s fazolemi
Hombr před 1 hodinou
Salko řezy
horackovapetra před 1 hodinou
Těstovinový salát
Samuel.Souček před 3 hodinami
Vepřové na kmíně
Jan@Novy před 4 hodinami
Pórková polévka krémová
Jan@Novy před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Ivcaaa před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s olejem
hkleslova@seznam.cz před 5 hodinami
Koprová omáčka
panilek před 7 hodinami
Krkovička se staročeským zelím
kimlo před 7 hodinami
Vepřový plátek na cibulce
MilosCz před 7 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
maso hovězí mleté,
klobása,
cibule,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
olej,
jíška,
smetana kysaná
Komentáře (1)