Brněnská vepřová kýta
Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i výraznou chutí, ideální pro slavnostní chvíle či rodinné obědy.
Postup přípravy
Krok 1: Bravčové stehno nakrájame cez vlákna na tenšie rezne, ktoré čiastočne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Krok 2: V panvici na roztopenom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú šunku, zelený hrášok (pokiaľ je z konzervy, tak bez nálevu) a zalejeme vajíčkami. Premiešame, necháme vajcia zraziť.
Krok 3: Vychladnutou plnkou naplníme rezne, zabalíme a obalíme v trojobale.
Krok 4: Na rozpálenom tuku pomaly smažíme do červena.
Krok 5: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Moje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 47 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
šunka,
hrášek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (4)