Brněnská vepřová kýta
Brněnská vepřová kýta plněná vejci a hráškem je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s barevnou a chutnou náplní. Tento tradiční recept potěší svou sytostí i výraznou chutí, ideální pro slavnostní chvíle či rodinné obědy.
Postup přípravy
Krok 1: Bravčové stehno nakrájame cez vlákna na tenšie rezne, ktoré čiastočne naklepeme, osolíme a okoreníme.
Krok 2: V panvici na roztopenom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú šunku, zelený hrášok (pokiaľ je z konzervy, tak bez nálevu) a zalejeme vajíčkami. Premiešame, necháme vajcia zraziť.
Krok 3: Vychladnutou plnkou naplníme rezne, zabalíme a obalíme v trojobale.
Krok 4: Na rozpálenom tuku pomaly smažíme do červena.
Krok 5: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Moje poznámka
Brněnská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YM9
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 5 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 56 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 2 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 3 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 5 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 5 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 5 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 5 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
šunka,
hrášek,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (4)