Domácí chléb se sušenými rajčaty a pórkem

biancab Kuchařka: biancab

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

300 ml vody
500 g hladká mouky
1/4 kostky kvasnic
2 čl soli
1 čl cukru krupice
1-2 čl kmínu drceného nebo i celého
7-8 ks sušených rajčat
3 Pl nakrájeného pórku
2 PL lněného semínka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravuji v pekárně - všechny suroviny v uvedeném pořádí a program na kynutí.

  2. Jakmile se těsto promísí, nechám jej v pekárně kynout asi 20 minut, poté těsto vyjmu a na pomoučeném vále vytvořím tvar bochníku.

  3. Přenesu jej na plech na pečící papír a nechám dalších 20 minut kynout.

  4. Do trouby na dno dáme kastrůlek s vodou a pečeme při 180ˇ cca 20 minut, pak potřeme vodou a pečeme dalších 15-20 minut, až má tu správnou barvičku.

Poznámka

Chléb můžeme péct i v pekárně na základní program, ale zdá se mi, že v troubě je více nadýchaný a lepší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí chléb se sušenými rajčaty a pórkem

Tématické fráze: chleba se sušenym droždím chléb se sušeným droždím chléb s rajčaty chleba s rajčaty bramborový chléb se sušeným droždím olivový chleba se sušenými rajčaty pečivo se sušeným drozdim recept na cheba se sušeným droždím chléb pečený se susenymi rajcaty v troubě pečení domácího chleba se susenym drozdim chleb se susenymi rakcaty chléb s rajčaty recept pečivo se sušenýma rajčatama recept na chléb se sušeným droždím domácí chléb se sunym drozdim domácí chléb se sušeným droždím v domaci pekarne chleb se susenymi rajcatami domaci chleba.a rajcaty recepty chléb se susenými rajčaty a sýrem chlrba se sušenými rajčaty