Srnčí medailonky
Podzim je obdobím pokrmů ze zvěřiny. Předem naložené medailonky ze srnčího masa jsou krásně křehké a plné chuti. Medailonky podáváme přelité šťávou a ozdobené brusinkami. Jako přílohu můžeme připravit opečené brambory.
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky (asi 3 na 1 porci).
Krok 2: Maso zakapeme olejem, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem a proložíme plátky česneku. Promícháme a dáme odležet do druhého dne do lednice.
Krok 3: Druhý den nakrájíme slaninu na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 4: Z masa odstraníme plátky česneku a na rozpálené pánvi medailonky zprudka opečeme.
Krok 5: Maso dáme stranou a v pánvi orestujeme nejprve anglickou slaninu a poté přidáme plátky cibule.
Krok 6: Vmícháme polovinu brusinek, zastříkneme vývarem a necháme redukovat.
Krok 7: Šťávu dochutíme solí a pepřem, a zjemníme máslem. Vrátíme zpět medailonky, prohřejeme a podáváme.
Krok 8: Na talíři medailonky ozdobíme zbylými brusinkami. Nejlepší přílohou jsou opečené brambory.
Zveřejněno 25. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXQ6
Moje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkXQ6
Nejnovější recepty
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 51 minutami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 52 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 1 hodinou
Smažená rýže
Kajkajak před 7 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 7 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 8 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 8 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 8 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 9 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 10 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
olej,
česnek,
slanina anglická,
cibule červená,
máslo,
brusinky,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn sušený,
tymián sušený
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.