Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové šátečky bez kynutí

Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Je ideální, pokud máte málo času a potřebujete rychle něco dobrého.

Hodnocení receptu je 5,0 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava)

14. 11. 2009 10:17

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 129 kJ / 3 855 kcal
Bílkoviny65,25 g
Tuky244,43 g
Vláknina12,49 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 243 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy342,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme použít i jiné druhy náplně podle chuti, nebo tvořit koláčky.

Šátečky jsou velmi křehké, ale nedrobí se. Pokud se hned nesní, vydrží velmi dlouho a dobře se i mrazí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mamca

14. 3. 2015 14:55

krásné,určitě je vyzkouším, díky za skvělé recepty :-):-K

Michaela

24. 8. 2014 21:48

výborný zkusila jsem dnes a mělo to velký úspěch:-):yes:

Neveska

4. 3. 2012 07:58

Vynikajici receptik :-D Dekuji :yes:

sucmar

20. 11. 2010 22:18

Skvělý recept :-) Jednoduché zpracování a výborná chuť :yes: Dělala jsem s tvarohovou náplní a přikládám fotečky ;-)

Bibinka Bibinka

10. 11. 2010 18:56

Helli, dneska jsem vyzkoušela tvoje těsto, udělala jsem změnu, protože stále dělám stejné, moje, léty prověřené(Buchty jako burek) a udělala jsem půlku s tvarohem a půlku s meruňkovou marmeládou. Musím ti je pochválit a tím, že těsto nemusí kynout jsou i rychlejší. Přidávám ti tudíž 16.bod a fotky:yes:

Suvicka Suvicka

30. 9. 2010 01:31

Udeluji 13. bod, dneska jsem je pekla, jsou vyborne a uz je mame snezene. Detem opravdu chutnalo. :yes::-p:-K

Hella Hella

28. 9. 2010 22:27

Klárko, nejlepší by bylo, kdyby sis třeba poloviční dávku udělala, zamrazila, druhý den dala rozmrazit a ochutnala, případně 2-3 dny nechala. Každý totiž může věc posuzovat podle své chuti. Za sebe můžu říct, že zmrazení se na chuti ani za měsíc neprojevilo. Zkoušla jsem jich pár zamrazit jen na zkoušku a po rozmrazení jsme je snědli, takže nevím, jak by chutnaly za 3 dny. Pokud bych ze své zkušenosti měla doporučit, tak jsem jedla 3 dny po rozmražení svatební koláčky mé dcery, které jsem jí rozmrazila na 1. výročí svatby, tedy po roce a byly vynikající. Sem jsem tento recept dávala jako http://www.toprecepty.cz/recept/4677-poutove-kolac...
Pokud se ptáte na náplň, tak pokud nemáte domácí švestková povidla, zkuste si sehnat povidla NOVA, nebo do povidel přidejte trochu pudinkového prášku předem rozmíchaného v rumu.

Klárka

28. 9. 2010 21:18

S pečením nemám velké zkušenosti, proto potřebuji poradit.:-8
Šátečky bych potřebovala až za 2 týdny. Tehdy ale nebudu mít na pečení vůbec čas. Je možné koláčky upéct týden dopředu, po vychladnutí je zmrazit a když je budu potřebovat, tak z mrazničky vytáhnout a nechat volně rozmrazit? Jedna se mi o to, jestli chuť a kvalita šáteček po rozmrazení bude stejná. Jestli budou jako čerstvé.
A po rozmrazení vydrží ještě vláčné jak dlouho? Vydrží 2 - 3 dny? Chci je přivést totiž na návštěvu. :-))
A pak se chci zeptat jestli můžu dělat i jiné tvary. Třeba velké kulaté koláče, na které se dává náplň navrch koláče a ozdobí třeba mandličkami.
Kdybych chtěla dělat šátečky, tak mi náplň z těch mezer nevyteče?
Děkuji za odpověď. S pozdravem Klárka.
Vaš recept a šátečky se mi paní Hello, moc líbí.:yes:

thomassinno thomassinno

28. 9. 2010 19:48

Dneska jsem je pekl, jsou luxusní ... jen místo povidel marmeláda, ale i tak bomba :-) přidávám foto :-) +12 :yes:

olina16

2. 2. 2010 11:17

Jen teď koukám, že je tam doba přípravy 30minut, tak to jsem asi nějaká pomalá :-D. Možná taky záleží, jak kdo dělá velké. Já jich měla 48ks.

olina16

2. 2. 2010 11:14

Upečeno, dělala jsem koláčky, plnila marmeládou a jablky. Zřejmě proto, že jsem nerozvalovala těsto, ale dělala kuličky, tak se mi trochu lepilo, ale zase žádná hrůza. Jsou opravdu výborné, méně znalí by asi ani nepoznali, že nejsou kynuté. Brzy zopakuju, dávám bodíka:yes:

evík

18. 11. 2009 15:41

Vypadají skvěle, mám dost podobný recept a časem možná také zveřejním, dávám Ti moc ráda bodík:yes::yes::yes:

Liba Grohova

17. 11. 2009 19:55

V neděli jsem šátečky pekla,nádherně se s těstem pracuje,výborné šátečky a dnes v úterý posledních pár kousků zbylo jsou jako čerstvě upečené,fakt super recept,stojí za zkoušku,pa:-):-):yes:

vaneso

15. 11. 2009 22:09

Helli, povidlové šátečky jsou krásné, přidávám bodík:yes:

Jiřička

14. 11. 2009 15:44

Chválím, chválím , krása, krása - jiných slov nemám. Už to znamenám. Dík J. :yes::yes::yes:

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šátečky bez kynutí nekynuté šátečky kynuté šátečky bez kynutí povidlový koláč satecky svatební šátečky tvarohove satecky bez kynuti povidlové kolačky povidlové koláče křehké šátečky povidlové šátečky z tvarohoveho testa kynute satecky satecky s povidlama šátečky s povidlím povidlové koláčky bez kynutí povidlové koláče bez kynutí povidlové šátečky z kynutého těsta koláčky s povidly kolace satecky

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, kvasnice, mléko, sůl, vejce, povidla švestková, máslo, cukr písek, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Povidlové šátečky bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8RX