Suroviny
Porce: 1 velký nebo 2 menší
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 908 kJ / 3 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,85 g |
| Tuky | 101,21 g |
| Vláknina | 25,70 g |
| Cholesterol | 889 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 601,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto zaděláme v domácí pekárně nebo klasicky.
Krok 2: Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a přilijeme asi 1 dcl vlažné vody. Promícháme, zakryjeme a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Do mísy dáme asi 3/4 množství mouky, sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, přilijeme kvásek a zbytek vlažné vody. Důkladně promícháme a zpracujeme těsto, do kterého postupně zapracováváme zbytek mouky. Není nutné použít úplně všechnu, záleží na "savosti" mouky. Musí vzniknout tuhé hladké těsto, které se nelepí.
Krok 4: Pod utěrkou necháme pořádně nakynout. Potom je znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Jeden díl rozválíme na placku a tvořítky vypichujeme vánoční motivy.
Krok 5: Položíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme kuličkami nového koření, hřebíčkem, hvězdičkami badyánu apodobně.
Krok 6: Necháme chvilku nakynout a upečeme dorůžova (asi 10 minut).
Krok 7: Ze zbylých tří kousků vyválíme 3 prameny, které spleteme do copu.
Krok 8: Na plechu vyloženém papírem na pečení ho stočíme do věnce, konce dobře spojíme.
Krok 9: Prázdné kalíšky od čajových svíček naplníme kamínky nebo luštěninami a vtlačíme do copu.
Krok 10: Věnec necháme asi 15 minut nakynout, potřeme vejcem a upečeme dorůžova (25 - 30 minut).
Krok 11: Po vychladnutí věnce vložíme do kalíšků svíčky a upečené ozdoby přilepíme bílkovou polevou nebo připevníme párátkem. Můžeme dozdobit mašličkami.
Zveřejněno 10. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý adventní věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMGr
Moje poznámka
Kynutý adventní věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMGr
Nejnovější recepty
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 35 minutami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Linecké růžičky
Přidáno před 3 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 36 minutami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 1 hodinou
Linecké cukroví
jarmila58 před 1 hodinou
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pracny
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Perníčky
xx_nattali_xx před 1 hodinou
Koprová omáčka
RomanaMonika před 2 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečený adventní věnec,
netradiční adventní věnce,
adventní věnce,
adventní věnce inspirace,
vánoční kynutý věnec,
kynutý vánoční věnec,
nápady na adventní věnce,
vanoční venec pečený,
adventní věnec z kynutého těsta,
pecený vanocni venec,
adventní věnec pečený,
vánoční věněc kynutý,
adventní věnečky,
pečený věnec,
netradiční adventní věnce z perníku,
inspirace adventní věnce,
adventní věnce pečené,
pečené adventní věnce,
adventní věnečky inspirace,
nápady na adventní věnce foto
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
máslo,
cukr,
droždí,
žloutek,
sůl,
vejce,
koření
Komentáře (16)
hezký den TereSZ