Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří pečenáče

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

trebonskykapr

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 473 kJ /
2 025 kcal
Bílkoviny178,76 g
Tuky104,36 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 4,63 g
Sůl11,42 g
Sacharidy91,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky. Krok 2: Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibulí a sušenou papričkou. Krok 4: Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. Krok 5: Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.

TIP: Jak na řízky z kapra

Zveřejněno 16. 12. 2009

Poznámka autora trebonskykapr

Video s přesným návodem na přípravu:http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra

Video jak naporcovat kapra na filety bez kostí:http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří pečenáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZVG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří pečenáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZVG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

dnes jsem chytil poslední rybu letos tak snad vyberu něco dobrého

dneska jsem dělala podruhé....ta první várka (povánoční)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....:yes:

Už je v oblíbených.:yes: Doufám, že manžel donese na vánoce pořádnýho macka, aby alespoň pár kousků zbylo na tuto dobrotu:-))

:yes: dělám vždy po štědrém dnu, kdy už je nikdo nechce...a na Silvestra jak se hodí:)...jednou mi vydržely až do února a čím starší tím lepší:-p

Ondro, nikdy bych nevěřila, že se potkáme jinde, než na volejbalu. Sháněla jsem recept na pečenáče a koukám, koukám. Nicméně děkuji za inspiraci, udělala jsem je z jiných ryb, ale výsledek byl i tak fantastický. :-p

:yes: +5.:yes:

Půjde na 100%, mrkni na podobný recept;-)

:-p:-p Snad to půjde i z jiné ryby, ostatně proč ne? Nemám nic proti kaprům, až na to že v americku se nedají koupit.:-O
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.:-))

:-p:yes::yes::yes:to si musím uložit a vyzkouším:yes::yes:

(Ondřej Pastrňák) díky za skvělý návod, co s kaprem mimo smažení na Vánoce.;-):yes::yes: To se u nás rozhodně ujme!!:-))

Tématické fráze:
nálev na pečenáče, rybí pečenáče, domácí pečenáče, recept na pecenace, pečenáče, lák na pečenáče, pečenáče recept, jak udělat pečenáče, recept na rybí pečenáče, pecenace recepty, pečenáče z kapřích řízků, pečenáč, recept pečenáče, recepty pečenáče, recept na domaci pecenace, recepty na pecenace, pečenáče nálev, nalev na domaci pecenace, smaženy kapr v nálevu, rybí pečenáče recept

Suroviny:
kapr, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, cibule, ocet, voda, cukr, sůl, pepř celý, bobkový list,

Přidat fotografie receptu