Květáková polévka II
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 663 kJ / 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,09 g |
Tuky | 9,09 g |
– nasycené | 2,73 g |
– nenasycené | 6,36 g |
–– mononenasycené | 0,91 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 18,18 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před…
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…
Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme…
Recept na vepřovou plec v zeleninové omáčce s kořením adžika. Měkké vepřové maso, spolu s omáčkou, můžeme podávat s hranolkami, rýží či bramborovou kaší. Omáčku…
Vepřové nudličky mohou mít spoustu podob. Tyto se zeleninou si můžeme připravit jako pikantní pokrm přidáním různého koření. Pro děti ale zvolíme omáčku méně ostrou s…
Díky brokolici a mrkvi je tato polévka krásně barevná a láká k ochutnání. Navíc je plná vitamínů a živin. Polévku ještě zahustíme jíškou a vejcem, aby byla dostatečně…
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a…
Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Plátky masa mírně naklepeme,…
Zeleninový krém zjemněný smetanou je velmi jemný. Příprava je snadná a poměrně rychlá. Na talíři polévku ozdobíme petrželovou natí a podáváme ji s krajíčkem tmavého…
Na plněné cukety využijeme spíše mladší kusy, které ještě nemají tvrdá semena. Na výrobu směsi k jejich naplnění totiž spotřebujeme i vydlabané vnitřky. Orestujeme je…
Zeleninová polévka se strouhanou mrkví a kedlubnou má ten správný šmrc díky zelenině orestované na másle. Voní majoránkou, sypaná je čerstvou pažitkou a sytost dodávají…
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Kuřecí maso nakrájet na kostičky, dát do misky, zalít 1 lžící olivového oleje, přidat koření na grilované kuře, 4 pepře a nechat alespoň 1 hodinu v chladu marinovat…
Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na špalíky a spolu s kostkami brambor jej dáme do hrnce. Kousek zelené části pórku si ponecháme na dozdobení polévky na talíři. Přidáme…
Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka…
Jemná sýrová omáčka, vonící bazalkou a oreganem, s kousky vařeného kuřete, je jednoduché jídlo, které vás dokonale zasytí. Vděčný recept na rychlý a snadný oběd plný…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Do hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek,cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut. Po pěti minutách přidáme…