Hrášková polévka - jednoduše
Recept ještě nebyl hodnocenHrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 663 kJ / 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,09 g |
Tuky | 9,09 g |
– nasycené | 2,73 g |
– nenasycené | 6,36 g |
–– mononenasycené | 0,91 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 18,18 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Jednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před…
Na plněné cukety využijeme spíše mladší kusy, které ještě nemají tvrdá semena. Na výrobu směsi k jejich naplnění totiž spotřebujeme i vydlabané vnitřky. Orestujeme je…
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a…
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…
Tradiční podzimní polévka z dýně hokaido vás příjemně zasytí a díky kari koření příjemně zahřeje. Existuje nespočet variací této výživné polévky, ale tento recept je…
Vepřové nudličky mohou mít spoustu podob. Tyto se zeleninou si můžeme připravit jako pikantní pokrm přidáním různého koření. Pro děti ale zvolíme omáčku méně ostrou s…
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
V menším hrnci rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, které následně vložíme do hrnce k cibuli. Vše…
Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme…
Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na špalíky a spolu s kostkami brambor jej dáme do hrnce. Kousek zelené části pórku si ponecháme na dozdobení polévky na talíři. Přidáme…
Oblíbená dyňová polévka je velmi snadná na přípravu a do 30 minut je hotová. Pokud se v nadcházejícím chladném období potřebujete zahřát a zasytit a přitom nezatížit…
Díky brokolici a mrkvi je tato polévka krásně barevná a láká k ochutnání. Navíc je plná vitamínů a živin. Polévku ještě zahustíme jíškou a vejcem, aby byla dostatečně…
Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Zeleninový krém zjemněný smetanou je velmi jemný. Příprava je snadná a poměrně rychlá. Na talíři polévku ozdobíme petrželovou natí a podáváme ji s krajíčkem tmavého…
Oloupeme, nastrouháme mrkve, nakrájíme na jemno cibuli. Necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, potom přidáme cibuli, mrkev, bujon, sůl, pepř, trochu drceného kmínu a šálek…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…
Přebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…
Tato lehká a lahodná polévka spojuje jemnou chuť cukety s pikantností kari koření. Podávaná s kouskem čerstvého pečiva nebo krutony je tato polévka ideální pro milovníky…