Plněné cukety
Recept ještě nebyl hodnocenNa plněné cukety využijeme spíše mladší kusy, které ještě nemají tvrdá semena. Na výrobu směsi k jejich naplnění totiž spotřebujeme i vydlabané vnitřky. Orestujeme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 663 kJ / 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,09 g |
Tuky | 9,09 g |
– nasycené | 2,73 g |
– nenasycené | 6,36 g |
–– mononenasycené | 0,91 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 18,18 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na plněné cukety využijeme spíše mladší kusy, které ještě nemají tvrdá semena. Na výrobu směsi k jejich naplnění totiž spotřebujeme i vydlabané vnitřky. Orestujeme je…
Vynikající polévka ze zeleného hrachu s netradičními špekovými noky vás krásně zahřeje a dobé zasytí. Polévku můžete podávat jako jeden ze slavnostních chodů a určitě…
Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na špalíky a spolu s kostkami brambor jej dáme do hrnce. Kousek zelené části pórku si ponecháme na dozdobení polévky na talíři. Přidáme…
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…
V menším hrnci rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, které následně vložíme do hrnce k cibuli. Vše…
Vepřové nudličky mohou mít spoustu podob. Tyto se zeleninou si můžeme připravit jako pikantní pokrm přidáním různého koření. Pro děti ale zvolíme omáčku méně ostrou s…
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Tradiční podzimní polévka z dýně hokaido vás příjemně zasytí a díky kari koření příjemně zahřeje. Existuje nespočet variací této výživné polévky, ale tento recept je…
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a…
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme…
Jednoduchá a rychlá květáková polévka, zahuštěná máslovou jíškou je hotová za pár minut a zvládne ji připravit opravdu každý. Talíř horké, máslem provoněné polévky před…
Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Oblíbená dyňová polévka je velmi snadná na přípravu a do 30 minut je hotová. Pokud se v nadcházejícím chladném období potřebujete zahřát a zasytit a přitom nezatížit…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky, slaninu na delší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na…
maso nakrájíme na nudličky a rajčata na kousky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka osmahneme. Potom osolíme, opepříme a přidáme rajčata vše spolu ještě asi…
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1…
V kastrolku na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, opečeme dozlatova a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený pórek , bujon, sůl a pepř a vaříme…
Do hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek,cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut. Po pěti minutách přidáme…
Zadělávaná mrkev je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost, jemnou nasládlost zeleniny a krémovou omáčku. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo příloha k…
Zeleninový krém zjemněný smetanou je velmi jemný. Příprava je snadná a poměrně rychlá. Na talíři polévku ozdobíme petrželovou natí a podáváme ji s krajíčkem tmavého…