Hráškové suflé
Recept ještě nebyl hodnocenSuflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme…
Hráškový krém připravíme velmi snadno. Navíc díky lahodné, jemné a nasládlé chuti chutná skoro všem, oblíbí si ho jistě i děti. Do polévky po rozmixování přidáme…
Pokud na Velikonoce připravujete vaječnou tlačenku, tento recept vám určitě přijde k chuti. Vaječné řezy připomínající sendvič, vypadají na řezu opravdu krásně a věřte,…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
Toto "zeleno-žluté" rizoto vzniklo spojením kvalitní rýže Arborio, zeleného chřestu a zeleného hrášku. Špetka kurkumy zase dodá rizotu krásně žlutou barvu a parmezán…
Krásné jarní tagliatelle s pestem ze zeleného hrášku jsou hotové během chviličky a jejich chuť je jednoduše dokonalá. Slaďoučký hrášek a zakysaná smetana skvěle ladí s…
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou připravte ke svátečnímu obědu či k večeři. Mandlová nádivka s cibulkou krásně nasákne chuť i vůni masa a doslova se vám rozplyne na…
Každá nádivka je něčím specifická, tato je zcela bez masa a plná zelené svěžesti. Hrášek dodá nádivce sladkost a krásnou texturu, medvědí česnek pikantnost a špenát…
Krásně křehká, dozlatova upečená, kukuřičná kuřátka naplněná bylinkovou nádivkou, jsou perfektním jarním obědem. Kuřátka, pečená s hráškem, můžeme podávat třeba s…
Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…
Pro jemně krémové rizoto je důležité zvolit správný druh rýže. Použijte rýži pod názvem kulatozrnná nebo arborio a úspěch máte téměř zaručen. Stačí již jen pozvolna…
Kuličky z mletého masa v rajské omáčce nemusí být nuda. Stačí omáčku dochutit špetkou skořice, kořením čubrica a přidat hrášek a kukuřici. Jídlo, které bude nejen dobře…
Slané palačinky s řeckým jogurtem a plátkem uzeného lososa si můžete připravit jako lehký hlavní chod nebo jako luxusní jednohubku na večírek či oslavu. Díky hrášku a…
Polévka z mraženého hrášku je velice snadná, rychlá a výživná. Má svěží zelenou barvu a s opečenými krutonky a strouhaným sýrem chutná opravdu skvěle. Zjemněná je…
Svěží polévka ze zeleného hrášku, zjemněná smetanou a doplněná uzeným lososem. Rozmixovaný hrášek polévku přirozeně zahustí. Základ ze zeleninového vývaru dodá další…
Šťavnatý filet z lososa, jemné bramborové pyré a osvěžující hráškovomátové pyré tvoří harmonické trio, které potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky. Ideální lehký oběd…
Jemné filety candáta opečené s vůní tymiánu a doplněné svěžím hráškovým pyré představují vytříbený pokrm, který potěší milovníky ryb i bylinek. Elegantní jídlo plné…
Chutný a zdravý oběd hotový za pár minut – bulgur s kuřecím masem, sladkým hráškem a kukuřicí je skvělou volbou pro každodenní vaření. Lehké, syté a plné barev i chuti,…
Svěží variace na oblíbený italský předkrm. Křupavý chléb, jemně nasládlý hrášek a výrazný kozí sýr tvoří lahodnou kombinaci, která vynikne jako lehká svačinka nebo…
Lehký bezmasý oběd, který je rychle hotový a ideální na horké letní dny, kdy nechcete trávit u plotny víc času, než je nutné. Zužitkujete v něm přebytky cuket ze…