Babiččina pečená husa
Recept ještě nebyl hodnocenVzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 518 816 kJ / 124 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10 000,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10 000,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9 333,33 g |
– nasycené | 2 666,67 g |
– nenasycené | 6 666,67 g |
–– mononenasycené | 5 000,00 g |
–– polynenasycené | 1 666,67 g |
––– omega 3 | 133,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30,00 g |
Sodík | 80,00 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne…
Dozlatova vypečenou, šťavnatou husí pečínku si můžeme dopřát kdykoli během roku, nejen na svátek sv. Martina. Husu pečeme nadívanou jablky, a před dopečením několikrát…
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování se maso dokonale proleží a získá jemnou bylinkovou chuť s nádechem…
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů.…
Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie…
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé…
Dozlatova upečenou husičku nemusíte podávat jen na svátek svatého Martina, její příprava je jednoduchá, a proto ji můžete upéct kdykoliv. Husu pečte spolu s pomerančem,…
Pečená husa v sáčku je zaručeným způsobem, jak dosáhnout dokonale šťavnatého masa a křupavé kůrky. Krásně se propeče ve vlastní šťávě, zachová si šťavnatost a skvělou…
Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady…
Husička připravená v pomalém hrnci je zárukou dokonale jemného a šťavnatého masa, které se doslova rozpadá na jazyku. Díky pomalému vaření se všechny chutě krásně…
Pečenou husu u nás připravujeme tradičně zejména na svátek sv. Martina. Husu naporcujeme a vydatně posypeme solí a kmínem. Tajemstvím šťavnaté a měkoučké husy je dlouhé…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Husičku omyjeme, dobře nasolíme ve vnitř i na povrchu. Do břicha vtlačíme 1jablíčko zbavené jádřinců, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, dobře pokmínujeme. Pokrájené…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
V železném pekáči, nejlépe litinovém, spálím seno. Mám zásobu z léta, kdy na chatě „neblbnu", co druhý den se sekačkou, ale nechám kvítka vyrůst, vykvést a pak je hezky…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou,…
Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince.…
Tradice pojídání hus na svatého Martina sahá až do středověku. Tradice se mají dodržovat a proto vyzkoušejte husu dozlatova upečenou, s křupavou kůrčičkou a plněnou…
K oslavám svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa. Příprava je snadná, i když pečení trvá docela dlouho. K huse se nejvíce hodí klasické…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…