Babiččina pečená husa
Recept ještě nebyl hodnocenVzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 518 816 kJ / 124 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10 000,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10 000,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 9 333,33 g |
| – nasycené | 2 666,67 g |
| – nenasycené | 6 666,67 g |
| –– mononenasycené | 5 000,00 g |
| –– polynenasycené | 1 666,67 g |
| ––– omega 3 | 133,33 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30,00 g |
| Sodík | 80,00 g |
| Sůl | 200,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne…
Pečenou husu u nás připravujeme tradičně zejména na svátek sv. Martina. Husu naporcujeme a vydatně posypeme solí a kmínem. Tajemstvím šťavnaté a měkoučké husy je dlouhé…
Pomalu pečené husí maso je šťavnaté a jemné. Nejlépe chutná doplněné tradičními přílohami, jako jsou knedlíky a zelí. Tento pokrm je dokonalou volbou pro slavnostní oběd…
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů.…
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé…
Dozlatova vypečenou šťavnatou husí pečínku si můžeme dopřát kdykoli během roku, nejen na svátek svatého Martina. Husu pečeme nadívanou jablky a před dopečením několikrát…
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování v rozmarýnu maso získá jemnou bylinkovou chuť. Na povrchu je husa…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Husička připravená v pomalém hrnci je zárukou dokonale jemného a šťavnatého masa, které se doslova rozpadá na jazyku. Díky pomalému vaření se všechny chutě krásně…
Dozlatova upečenou husičku nemusíte podávat jen na svátek svatého Martina. Její příprava je jednoduchá, a proto ji můžete upéct kdykoliv. Husu pečte spolu s pomerančem,…
Máte jen polovinu husy a nechcete, aby se vám maso při pečení vysušilo? Použijte trik starých hospodyněk a husu přehněte a sešijte potravinářskou nití. Na celém povrchu…
Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince.…
Dokonale vypečená husa se stane chloubou vašeho svátečního menu. Přitom její příprava není vůbec složitá. Z koření si vystačíte jen s kmínem a solí. Klíč k perfektnímu…
Pečená husa v sáčku je zaručeným způsobem, jak dosáhnout dokonale šťavnatého masa a křupavé kůrky. Krásně se propeče ve vlastní šťávě, zachová si šťavnatost a skvělou…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie…
Tradice pojídání hus na svatého Martina sahá až do středověku. Tradice se mají dodržovat a proto vyzkoušejte husu dozlatova upečenou, s křupavou kůrčičkou a plněnou…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
K oslavám svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa. Zkuste ji tentokrát upéct s jablky. Příprava je snadná, i když pečení trvá docela dlouho. K…
Kdo by nemiloval dozlatova vypečenou husu se zelím a houskovým knedlíkem? Toto jídlo ale není jen výsadou zimních měsíců. V létě ji s trochou zkušeností a kvalitním…
Husičku omyjeme, dobře nasolíme ve vnitř i na povrchu. Do břicha vtlačíme 1jablíčko zbavené jádřinců, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, dobře pokmínujeme. Pokrájené…
V železném pekáči, nejlépe litinovém, spálím seno. Mám zásobu z léta, kdy na chatě „neblbnu", co druhý den se sekačkou, ale nechám kvítka vyrůst, vykvést a pak je hezky…