Chleba z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenJak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr…
Pletené houstičky, dozlatova vypečené. Ideální jako snídaňové, nebo svačinové pečivo. Hodí se naslano, i na sladko k různým pomazánkám, salámu, máslu nebo marmeládě.…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…
Cuketový bramborák je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají chutné a zdravé jídlo bez alergenů. Tento pokrm spojuje jemnost nastrouhané cukety s křupavostí…
Veganské omáčky připravujeme výhradně z rostlinných surovin, ovšem na chuti jim to pranic neubírá. Snadná a rychlá houbová omáčka, podávaná s těstovinami a zdobená…
Kdo by neměl rád mladou kachničku, s dozlatova upečenou křupavou kůrčičkou. Před pečením nezapomeňte dovnitř kachny vložit jablko a cibuli, které zajistí, že kachna bude…
Připravte sytý a chuťově vymazlený pokrm z vepřové plece a předem namočených fazolí. Dochucení obvyklými druhy koření se postará o správnou chuť guláše. A nezapomeňte na…
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů.…
Rozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby.Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Jehněčí maso se pojí nejčastěji s Balkánskou kuchyní. U nás jej připravujeme na nejčastěji na velikonoční svátky, ale i tak patří mezi méně často využívané druhy masa v…
Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s…
Křupavé domácí houstičky rozsvítí každou snídani nebo odpolední brunch. Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Stačí trpělivost při kynutí a odměnou vám bude…
Plát bůčku zredukujeme cca o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku,…
Vepřové maso naložíme do směsi grilovacího koření, kmínu, prolisovaného česneku a soli. Necháme hodinu naložené. Poté vše z misky přendáme na pánev a dusíme. Když máme…
Na oleji zpěníme cibuli a párek, poté nadrobno nakrájenou zeleninu. Zasypeme kmínem, mletou paprikou, trochou majoránky a zalijeme vodou. Přidáme na kostky nakrájené…
V menším kastrůlku necháme mírně karamelizovat cukr. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme granulovaný česnek, skořici a v hmoždíři důkladně rozdrcený hřebíček a…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…
Troubu zapneme a termostat nastavíme na 200 °C. Pivo otevřeme a necháme ho stát na kuchyňské lince, aby mělo pokojovou teplotu. Králíka omyjeme a hlavně dobře odblaníme.…
Maso nakrájíme na plátky, tuk na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou,…
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka…