Mořská ryba v papilotě
Recept ještě nebyl hodnocenRyba v papilotě je skvělý způsob přípravy ryby, kdy se peče v pevném balíčku z pečicího papíru. Tento způsob uchová šťavnatost a intenzitu chuti. Výhodou je, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryba v papilotě je skvělý způsob přípravy ryby, kdy se peče v pevném balíčku z pečicího papíru. Tento způsob uchová šťavnatost a intenzitu chuti. Výhodou je, že…
Milujete jemnou chuť medvědího česneku? Připravte si jednoduché pesto, které dokonale oživí vaše jídlo. Část použijte na špagety a zbytek uchovejte v lednici na příště.…
Milujete jemnou chuť medvědího česneku? Připravte si jednoduché pesto, které dokonale oživí vaše jídlo. Část použijte na špagety a zbytek uchovejte v lednici na příště.…
Roastbeef je klasika, která zaujme svou jednoduchostí i vytříbenou chutí. Správně připravený má jemně růžový střed, šťavnatou strukturu a skvěle se hodí jak na…
Šmrncovní teplý předkrm, ideální pro jarní slavnostnější večeři, připravíte během chvíle. Vsaďte na kombinaci medvědího česneku, bresaoly a specifickou chuť kozího sýra.…
Zajímavým předkrmem nebo velmi lehkou večeří může být vejce naměkko servírované v hnízdě z medvědího česneku. Zejména na jaře, kdy se dá čerstvý česnek nasbírat, bude…
Připravíme kvásek z 50 g polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka a cukru. Kvásek promícháme a necháme vykynout.Nakrájíme rohlík na kostičky, přidáme rozpuštěné máslo, sůl…
Do menšího hrnce dáme čočku, vodu, petržel, natřený jeden stroužek česneku a 1/4 šálku cibule a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme zčásti přiklopené, dokud čočka…
Neloupané brambory důkladně omyjeme, je-li třeba, vezmeme si na to kartáček a rozkrojíme je podélně na půlky. Troubu předehřejeme na 200°C.Na plech položíme teflonovou…
Hermelíny podélně rozkrojíme a každý vnitřek potřeme lžičkou bazalkového pesta. Poklademe tenkými plátky česneku, posypeme čerstvě namletým pepřem a přiklopíme.Cibuli…
V míse smícháme bílek s vodou a metličkou vyšleháme. Přidáme med, skořici a promícháme. Vsypeme pekanové ořechy a obalíme je v medové směsi. Takto obalené oříšky vsypeme…
Do misky nasypte mouku, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, malou špetku soli, máslo a vše rozmixujte dojemna. Pak přidejte vajíčko, 2–3 lžíce studené vody a těsto opět…
Ve velké míse smícháme strouhanku s mletým hovězím masem, slaninou, cibulí, petrželkou a kořením. Ze směsi vytvarujeme 20 kuliček a dlaní je trochu sploštíme. Necháme…
Rukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat. Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince. Ořechy nahrubo…
Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na…
Kachní prso hodně opepříme, nesolíme.Do ploché misky vsypeme sůl s cukrem a nastrouhaným zázvorem, dobře vše promícháme a vložíme do směsi maso, kůží navrch, kterou také…
Sojove boby vypereme ve vode a nechame namocene do druheho dne. Pote boby s vodou, ve ktere byly namocene, rozmixujeme a precedime pres jemne sito. Ziskame tekutinu…
1. V misce smícháme mořskou sůl, čínskou směs pěti koření, hnědý cukr, česnek a zázvor. 2. Kusy pevného tofu nakrájím na 16 trojúhelníků. 3. Trojúhelníky obalíme ve…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…
V misce rozmícháme rozehřáté máslo, olej a med. Zvlášť rozšleháme vejce s mlékem a jogurtem a přidáme do medové směsi. Přidáme mouky se sodou, mák povařený v trošce…
Plátky jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme cca 2 hodiny odpočinout. Na pánvi rozehřejeme olej a krkovičku zprudka opečeme. Opečené plátky osolíme, opepříme, dáme…
Rozinky přes noc namočíme do griotky. Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly…
Máslo a tvaroh vyšleháme do kompaktní hmoty a přidáme smetanu. Opět spolu vyšleháme.Cibulku, řapíkatý celer a pažitku nakrájíme nadrobno. Přidáme do tvarohové hmoty a…
Lilek nakrájíme na kolečka, dáme na plech, vyložený pečícím papírem, mírně osolíme a zakápneme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby / cca 200°C / pečeme 10 minut a necháme…