Králík po Španělsku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a…
Kachní prsa omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko…
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme…
Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a…
Kaštany nařízněte do kříže a asi 15 minut pečte v troubě nebo na pánvi. Pak ještě horké oloupejte. Zalijte vínem tak, aby byly ponořené a vařte na mírném ohni asi 30…
Srnčí steaky rozkrájíme na poloviny (na cca 5x10cm kousky), můžeme i na menší kousky. Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem…
Připravíme marinádu. Maso z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.Poté maso vložíme do pekáčku i s marinádou. Přidáme tak…
Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…
Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Plátky naklepeme, okořeníme kořenící směsí Steak 7 pepřů (nebo jen pepřem), smícháme s trochou olivového oleje a dáme odležet do lednice.Cibuli nakrájíme nadrobno,…
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo,…
Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím. Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na…
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Svařené víno během mrazivého zimního počasí příjemně zahřeje. Pokud na něj máte chuť, nemusíte čekat na adventní trhy, doma ho připravíte během chvíle. Svařené víno…
Lehce navinulá polévka s výraznou chutí cibule a červeného vína má své kořeny ve Francii. Připravíte ji snadno a nemusíte se bát, alkohol se během vaření odpaří. Chuť…
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Výtečné rolky z kuřecího masa plněné pestem, sušenými rajčaty a obalené v sušené šunce vás ohromí svou chutí i vzhledem. Našlehaná bramborovo-dýňová kaše maso krásně…