Aloe - užívání
Recept ještě nebyl hodnocenVše se smíchá dohromady (aloe se rozdrtí v porcelánové míse nejlépe čistou vařečkou nebo nerez nožem nebo dřevěnou paličkou). Med rozpustit ve víně a dá se do tmavé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše se smíchá dohromady (aloe se rozdrtí v porcelánové míse nejlépe čistou vařečkou nebo nerez nožem nebo dřevěnou paličkou). Med rozpustit ve víně a dá se do tmavé…
Do pytlíku dáme mouku, mletou papriku, pepř a sůl. Vhodíme osušená stehna a pořádně promícháme, až se stehna směsí obalí. Rozehřejeme pánev, vlijeme olivový olej a…
Hrnec s olejem rozpálíme a nakrájené maso necháme opéct - nemícháme!Když je hodně opečené, osolíme, opepříme, trošku zalijeme a necháme dusit.Na pánvi na oleji…
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak stehýnka vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou slaninu, česnek, cibuli, vše…
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme…
Suroviny na marinádu smícháme a v hrnci mírně prohřejeme, aby se med roztekl. Necháme vychladnout. Troubu si předehřejeme na 160°C.Kuřecí stehna omyjeme (popř. vykostíme…
Kotlety vykostíme (nebo koupíme rovnou karé), naporcujeme na plátky, ty naklepeme, osolíme a opepříme je. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Maso…
Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme…
Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme koření, protlak, povidla a vývar, dobře promícháme a necháme asi 40…
Mäso nakrájame, mierne naklepeme, okoreníme. Cibuľu pokrájame na drobno, restujeme na oleji. Mäso dáme na orestovanú cibuľu, opečieme z jednej, druhej strany, podlejeme…
Před začátkem vaření slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar.…
Maso nakrájím na nudličky, přidám sůl, pepř, kari, olivový olej a nechám pár hodin odležet. Na olivovém oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli, přidám naložené maso,…
Plátky naklepeme, okořeníme kořenící směsí Steak 7 pepřů (nebo jen pepřem), smícháme s trochou olivového oleje a dáme odležet do lednice.Cibuli nakrájíme nadrobno,…
Na dobré boloňské ragú potřebujeme kvalitní suroviny a dlouhou přípravu při nižší teplotě. S tím druhým nám pomůže pomalý hrnec. Výborné voňavé ragú plné dobrého masa a…
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…
Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne,…
Drůbeží játra jsou snadno dostupná a nenáročná na svou přípravu. V tomto receptu najdete inspiraci na jejich úpravu s anglickou slaninou a mixem různé chutné zeleniny.…