Hovězí po myslivecku v PH
Recept ještě nebyl hodnocenMaso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Smícháme všechny suroviny na kuličky(toustový chléb namočíme v mléce, cuketu jemně nastrouhanou vyždímáme), dochutíme a tvarujeme kuličky velikosti velkého vlašského…
Maso nakrájíme na menší kostky. Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek.…
Na oleji s máslem / půl na půl / orestujeme nakrájené maso, přidáme bílé části cibulek, jemně nakrájený česnek, ještě lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme čubricu…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme)…
Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou…
Houby očistíme a dusíme na oleji společně s kmínem pepřem. Nyní si osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená obě masa na kostičky, sůl a dusíme.…
Kachní stehna omyjeme, nasolíme a nakmínujeme. Dáme péct spolu s jablky - pečeme 5 hodin na 110°C. Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30min, zaprášíme…
Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.…
Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. …
Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem.Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno…
Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí)Maso jsem měla naložené…
Stehna omyjeme, dobře osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Pomeranč kartáčkem vydrhneme a nakrájíme ho s česnekem na plátky a šalotku na osminky.Pekáček vytřeme…
Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme,…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme víno, paradajkovú šťavu a strúhanú…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).Na rozpáleném sádle opečeme…
Cibuli nakrájíme na 1/4 kolečka.Krkovici nakrájíme na silnější plátky (já dělám asi palec silné), aby nebyla vysušená.Na dno pekáče nasypeme cibuli, poklademe…
Hovězí plátky lehce naklepeme, okořeníme a obalíme v hladké mouce smíchanou se sladkou paprikou.V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme,…
Připravíme domácí gnocchi. Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto.Z částí těsta…
Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme dohněda na oleji, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso…
V tlakovom hrnci na masle orestujeme cibuľu (ja som krájala na kolieska), pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky pokrájanú slaninu. Opečieme …
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Smaženka přežila socialismus a dál je českým hitem: Potřená hořčicí a obložená okurkou a kapií chutná perfektně
Fenomén českého chřestu aneb Proč si tuhle zeleninu zamilovat a jak ji upravit
Znáte mišpule? Sladké zimní ovoce je ideální na marmeládu, ta spolu se skořicí dodá nezaměnitelnou chuť křehkým tartaletkám