Kralik v italske omacce
Recept ještě nebyl hodnocenKralika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kralika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Maso vcelku nasolíme a vložíme do větší mísy. Přidáme kořenovou zeleninu, nakrájenou na středně velké kusy, cibuli velmi hrubě nasekanou, celou skořici, hřebíček, celý…
Maso nakrájíme na kostky (proužky) a dáme do mísy. Mírně osolíme, přidáme drobně nakrájenou cibulku, na proužky nakrájené rajče, na drobné proužky nakrájené oloupané…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a restujeme maso, aby bylo ze všech stran zatáhnuté.Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu.…
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Tento recept spojuje sladkost medu s jemnou kyselostí vína, což vytváří neodolatelnou marinádu, která maso dokonale zjemní a dodá mu jedinečný šmrnc. Grilovaná stehýnka…
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…
Prichystáme všetky suroviny.Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler…
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Kačenu nejlépe den předem nasolíme a okmínujeme. Další den ráno začneme péct. Já peču 3 hodiny na 150 - 160 stupňů, podlévám vodou a červeným vínem, přidám masox,…
Cibuli a pórek nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, máslo rozehřejeme v hrnci a všechny suroviny promícháme dohromady.Celé to zalijeme červeným vínem a 0,5 l. vody…
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, necháme změknout. Přidáme vejce, petrželku, sůl, pepř. Na pánvi rozpustíme máslo, osmažíme česnek, potom přidáme žampiony. Česnekovou…
Plátky masa po okrajích nařízneme mělkými řezy, naklepeme, osolíme, okoženíme a necháme čtvrt hodinky odležet. Na části sádla spěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme…
Na oleji zesklovatíme cibulku s prolisovaným česnekem, přidáme na kousíčky nakrájené maso spolu s na kostky nakrájenými rajčaty a povaříme, až se začnou rozvařovat a…
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Osmahneme sibuli, zasypeme paprikou, vložíme maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou…
Odblaněná játra umyjeme, nakrájíme na plátky. Dusíme na sádle. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou solamylu nebo hladké mouky, přidáme 2 lžíce červeného vína a…
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a po orestování zalijeme vínem a okořeníme.. Necháme odvařit, přidáme rajčata a cca 8-10 minut podusíme…