Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpáleném sádle v kastrole osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu. Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky…
Pokud chcete rodinu překvapit něčím výjimečným, připravte hovězí na červeném víně. Pomalu dušené maso na kořenové zelenině je krásně šťavnaté a plné chutí. Červené víno…
Osvěžující letní nápoj plný ovocné chuti! Spojením broskví, citrusů, vína a jemného cukrového rozvaru vznikne dokonalá sangria, která potěší při každé příležitosti.…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a následně maso s rýží. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a kečup. Dodáme koření, prolisovaný česnek, sardelovou pastu a případně…
Hrnec s olejem rozpálíme a nakrájené maso necháme opéct - nemícháme!Když je hodně opečené, osolíme, opepříme, trošku zalijeme a necháme dusit.Na pánvi na oleji…
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Maso si naložíme den předem do marinády.Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.Druhý den si připravíme pánev, na ní…
Játra nakrájíme na kousky, cibulku opečeme do sklovita na plátku másla, zbylé máslo dáme stranou. Na cibulku vhodíme rozvonět rozmarýn a přidáme játra, opepříme, necháme…
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Klíčem k výborné chuti grilovaného masa je dobrá marináda a dlouhá doba marinování masa. Lehce pikantní papriková marináda z červeného vína dodá masu tu správnou…
Tento recept spojuje sladkost medu s jemnou kyselostí vína, což vytváří neodolatelnou marinádu, která maso dokonale zjemní a dodá mu jedinečný šmrnc. Grilovaná stehýnka…
Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným…
Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Výtečné rolky z kuřecího masa plněné pestem, sušenými rajčaty a obalené v sušené šunce vás ohromí svou chutí i vzhledem. Našlehaná bramborovo-dýňová kaše maso krásně…
Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho…
Připravíme ze surovin marinádu. Plátky masa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.Maso grilujeme na rozehřátém grilu po…
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Maso nakrájíme na…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…