Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno červené - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Králík na víně

Králík na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…

Uzená pečeně na dvě varianty

Uzená pečeně na dvě varianty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…

Kapr podle pánů z Rožmberka

Kapr podle pánů z Rožmberka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…

Eliza

30 min

Bigos pana Tadeusza

Bigos pana Tadeusza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…

Hovězí kližka na švestkách

Hovězí kližka na švestkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a…

Řecký guláš

Řecký guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nakrájenou cibuli s česnekem na plátky orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, prudce ho osmažíme, přidáme mletou papriku, rajče, feferonku a papriky nakrájené na…

Bibinka

60 min

Boloňské špagety s vínem

Boloňské špagety s vínem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a…

andelina

50 min

Zajíc na divoko

Zajíc na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…

terezicka1

120 min

Kančí guláš (Opilec)

Kančí guláš (Opilec)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…

wooddy

90 min

Demi Glace

Demi Glace

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho…

Mirusha

420 min

"Koníkova"švestková roláda

"Koníkova"švestková roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ukrojený plát masa do tvaru rozevřené knihy po obou stranách naklepeme, posypeme divokým kořením a vetřeme 2lžíce oleje. Plát masa zavineme do rolády, vložíme do…

Anna Kocikova

50 min

Kořeněné svařené víno

Kořeněné svařené víno

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …

Jelení guláš (kotlíkový)

Jelení guláš (kotlíkový)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).Na rozpáleném sádle opečeme…

1 4 5 6 7 8 33

Naposledy jste si prohlédli