Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno červené - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Biskupský guláš

Biskupský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené)…

Pupek na zelenině

Pupek na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…

1974andrea

120 min

Comtessa de noir - luxusní bábovka Videorecept

Comtessa de noir - luxusní bábovka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bábovka, dříve známá jen jako forma na pečení, patří k tradičním moučníkům české kuchyně. Z dětství si ji jistě vybavíte jako sladkou tečku po nedělním obědě u babičky.…

zizala

80 min

Lasagne s mletým masem II.

Lasagne s mletým masem II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Lasagne se tváří jako náročný recept, pokud však máte kvalitní suroviny, zvládnou jej připravit i ti méně zkušení. Dva druhy omáček střídáme mezi pláty těstovin a povrch…

Králík na víně

Králík na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…

Boloňské špagety s vínem

Boloňské špagety s vínem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a…

andelina

50 min

Krkovice s cibulovou omáčkou

Krkovice s cibulovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a…

1974andrea

90 min

Kohout na víně v pomalém hrnci

Kohout na víně v pomalém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…

Kocmax

255 min

Konfitovaná hovězí líčka

Konfitovaná hovězí líčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…

rebeka

320 min

Opilé kuře

Opilé kuře

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Opilé kuře získalo nejspíš svůj název díky tomu, že se peče v omáčce z povidel a červeného vína. Získá tak skvělou nasládlou chuť. Na vínu doporučujeme nešetřit, to,…

rebeka

110 min

Vepřová kýta à la zvěřina v PH

Vepřová kýta à la zvěřina v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Šťavnatá, dokonale proleželá a plná výrazných chutí – vepřová kýta à la zvěřina připravená v pomalém hrnci je jídlo, které si vás získá. Díky pomalému vaření se maso…

maris

260 min

Lasagne (original) "Hanka1988"

Lasagne (original) "Hanka1988"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tradiční lasagne, ve kterých se střídají dvě omáčky, červená s masem a bešamelová se sýrem, jsou velmi oblíbené. Pokud máte dostatek času, můžete připravit pláty lasagní…

Hanka1988

75 min

Demi Glace

Demi Glace

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kosti důkladně očistíme a propláchneme studenou vodou.Pak je vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme a dáme zapéct na 25 minut do trouby při 170°C (dotmava, ale nespálit)…

Mirusha

400 min

"Koníkova"švestková roláda

"Koníkova"švestková roláda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ukrojený plát masa do tvaru rozevřené knihy po obou stranách naklepeme, posypeme divokým kořením a vetřeme 2lžíce oleje. Plát masa zavineme do rolády, vložíme do…

Anna Kocikova

50 min

Srnčí panenka na víně

Srnčí panenka na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…

Variace na perkelt

Variace na perkelt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme…

spagetka

120 min

Jelení guláš s houbami

Jelení guláš s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zvěřina chce trpělivost a preciznost při přípravě. Dochutit maso z jelena s houbami, připravit k němu skvělé karlovarské knedlíky je sice trochu časově náročnější, ale…

Bahula

120 min

Kuřecí prsíčka na bazalce

Kuřecí prsíčka na bazalce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Plátky kuřecích prsou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji je po obou stranách opečeme a vyjmeme. Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme jemně…

Merylas

25 min

1 5 6 7 8 9 32