Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 954 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,67 g |
Tuky | 16,47 g |
Vláknina | 26,55 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 2,22 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření.
Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro.
Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol.
Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm.
Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.
Zveřejněno 4. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Moje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Nejnovější recepty
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 21 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno 7. 10. 2025 10:26:02
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 1 hodinou
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 1 hodinou
Hrášková polévka (krém) s krutony
Dasmid před 1 hodinou
Vepřová játra na cibulce
Mamkanamka před 2 hodinami
Cuketový koláč
Jindriskas před 4 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Jindriskas před 4 hodinami
Babiččin hrníčkový jablečný koláč
Merylas před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
veronika_straka před 5 hodinami
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 16 hodinami
Tématické fráze:
pripaleny gulas,
připálená cibule,
připálené maso,
připálená cibulka,
jak udělat tmavý guláš,
co s pripalenym gulasem,
jak na připálený guláš,
tmavý guláš,
líný guláš,
nejlepší pečený guláš,
cibulka na guláš,
barva guláše,
pripalena cibulka v gulasi,
připálená paprika,
guláš neguláš,
gulas bez cibule,
připálená cibule v guláši,
guláš s cibulkou,
co s připálenou cibulkou,
co na připálený guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
olej,
víno červené,
česnek,
majoránka,
koření grilovací,
chilli paprika čerstvá,
masox,
kečup sladký,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (28)
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že
...ale jinak
No, tedy až na drobnosti...