Nálev na okurky od maminky
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě. Třeba vám zachutnají tyhle.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32,02 g |
| Sůl | 80,00 g |
| Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do čistých vymytých sklenic dáme na dno kolečko cibule a mrkve, snítku kopru a příslušné množství koření.
Krok 2: Omyté okurky narovnáme do připravených sklenic a zalejeme vychladlým nálevem.
Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Naplněné sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme na 80 °C po dobu 15 minut.
Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Naplněné sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme na 80 °C po dobu 15 minut.
Zveřejněno 10. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
Moje poznámka
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 58 minutami
Domácí veka
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 13 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 13 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 16 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 20 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 20 hodinami
Tématické fráze:
okurkový nálev,
lák na okurky,
nejlepší lák na okurky,
nálev do okurek,
zavařujeme okurky,
zavařování okurek s dekem,
bzenecké okurky,
nálev na láčenky,
cukerín,
okurky láčenky,
lák na okurky recept,
bzenecky nalev,
okurkový lák,
okurky recepty,
nejlepší recepty na okurky,
nejlepší recept na okurky,
nálev,
nálev na okurky bez vaření,
lák na okurky bez vaření,
dia okurky
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cukerin,
koření nové koření,
pepř celý,
semínka hořčičná,
bobkový list,
okurka čerstvá,
mrkev,
kopr,
cibule
Komentáře (19)
Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)