Kynuté koláče s drobenkou
Využijte pomoci domácí pekárny a připravte si skvělé kynuté koláče posypané křupavou drobenkou. Naplnit je můžete třemi různými náplněmi dle vlastní chuti. Dáte přednost švestkové, makové, nebo tvarohové?
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 924 kJ / 8 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,00 g |
Tuky | 474,19 g |
Vláknina | 102,16 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 778 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 860,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto - necháme vymíchat a vykynout. Kdo nemá domácí pekárnu, zadělá těsto běžným způsobem.
Krok 2: Poté těsto rozdělíme na 30 dílů. Z každého vytvarujeme placičku a pokládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Pak placičky potřeme rozpuštěným máslem, dáme libovolnou nádivku (mák, povidla, tvaroh) a posypeme drobenkou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C dozlatova.
Krok 4: Náplň tvarohová: Tvaroh, vejce, Solamyl a cukr smícháme dohromady.
Krok 5: Náplň maková: Mák svaříme v troše mléka doměkka. Mléko přiléváme opatrně - přiléváme podle hustoty. Vmícháme povidla, cukr a skořici.
Krok 6: Drobenka: Mouku, na kousky nakrájené máslo a cukr promneme a rozdrobíme.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Moje poznámka
Kynuté koláče s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5R1
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 3 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 3 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 7 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 8 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 9 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kynute kolace,
kynutý koláč s drobenkou,
kynute kolace s drobenkou,
kynuté koláče z domácí pekárny,
kynutý tvarohový koláč s drobenkou,
domácí koláče,
domácí koláče kynuté recept,
domácí kynuté koláče,
kynuté koláče z pekárny,
kynuté koláčky s drobenkou,
kynutý koláč z domácí pekárny,
kynutá buchta s drobenkou,
koláče s drobenkou,
kolacky s drobenkou,
kynutý koláč z pekárny,
kynutý makový koláč s drobenkou,
koláče,
kynuté koláče s tvarohem a drobenkou,
domácí koláče s drobenkou,
kynute domácí tvarohové koláče
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
šťáva citronová,
sůl,
žloutek,
mléko,
máslo,
povidla švestková,
tvaroh,
vejce,
solamyl,
cukr moučkový,
mák mletý,
mléko,
cukr,
povidla švestková,
skořice,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (40)
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9i když - abych to trochu zamotala, někdo dává tuk až po prvním vykynutí...pak "zahňahňá" povolený tuk a nechá vykynout znovu...
a pak je solo kategorie kynutého, které ale nenecháváme kynout předem, zpracovává se hned a kyne až v troubě...to ale není tento případ