Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 467 kJ /
351 kcal
Bílkoviny8,01 g
Tuky22,92 g
Vláknina4,44 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy25,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet. Krok 2: Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Pokud žampiony všechen olej nasákly, trochu opět přidáme (ale aby losos neplaval, není to řízek). Krok 4: Na stejné pánvi orestujeme lososa, nejprve kůží dolů, z každé strany cca 3-4 minuty. Krok 5: Přendáme na talíř a udržujeme v teple (ideální je trouba nastavená na 50 °C).
Olej se zbytkem oleje v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme smetanou (lze i mléko a plátek másla) a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Krok 6: Pánev sundáme z ohně, vmícháme nasekaný kopr, dle chuti osolíme a přidáme citronovou šťávu, vmícháme žampiony. Krok 7: Na talíř dáme přílohu (podávat můžeme např. s čerstvými tagliatelle), na ni položíme porci lososa a přelijeme omáčkou se žampiony. Ozdobíme citronem nebo limetkou a snítkou kopru.

TIP: Losos - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 7. 2015

Poznámka autorky isindy

Inspirace: labuznik.cz, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR1K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR1K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduché a výborně chutná. Místo kopru jsem přidala citrónový tymián, žampiony kupuji krémové. Smetanu jsem nastavila trochu mlékem :-)

Moc dobré, jen omáčka trochu víc cítím mouku, ale to je asi mojema rukama:-D:-D

Měli jsme dnes k obědu a výborné. Akorát lososa jsme pekli v troubě jen na sucho na pečícím papíru a podávali jsme bez kopru.<3<3<3

:yes::yes: krásné foto a určitě velmi chutná úprava <3:-K

Díky bohu, koupila jsem dnes čerstvého lososa na zítřejší oběd a chtěla jsem k němu nějakou jednoduchou máslovou omáčku, všude jsem ale našla zybtečně složité recepty a přitom to jde tak jednoduše :') Díky za recept, zítra zkusím ale bez kopru, ten nebaštíme :/ :D

díky všem :-):-K

úžasný recept a nádherné fotky:yes::-D

Ivo, moc se mi líbí recept a fotky jsou jak ze žurnálu;-):-):yes:+

Hezký recept :yes::yes:+

Tématické fráze:
losos se žampiony, losos na žampionech, losos zampiony, losos s žampiony, losos a žampiony, losos recepty, recepty losos na pánvi, recept losos na zampionech, losos s křenovým s přelivem, losos na na žampionech, peceny losos se žampiony, losos se žampionovou omackou, pečený losos, žampiony, top recepty přeliv na na lososa, +losos s žampióny, losos se se žampiony, lososna žampionech, grilovany losos se smetanovym prelivem, peceny losos s zampiony, losos+žampiony

Suroviny:
losos, olej olivový, žampióny, sůl, pepř mletý, citron, kopr, smetana na vaření, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu