Losos na pepři se žampióny

nettkaa Kuchařka: nettkaa

4 porce Ryby 7 názorů

Suroviny

4 filety lososa (600 g)
140 g slaniny
žampiony lepší jsou čerstvé asi 10 ks (jinak postačí plechovka)
250 ml kysané smetany
2 stroužky česneku
sůl
nahrubo umletý pepř
olivový olej
těstoviny Penne nebo jiný druh
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Okořeníme jednu stranu filé pepřem. Lehce osmahneme na lžíci olivového oleje, pozor opepřená strana musí být dolů.

  2. Vyndáme, osolíme a opepříme druhou stranu a necháme 15-18 min dopéct v troubě při 150°C.

  3. Uvaříme těstoviny dle návodu na balení.

  4. Osmahneme dorůžova slaninu nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájené žampiony. Až houby zhnědnou přendáme je do cedníčku (týká se jen čertvých žampionů).

  5. Smícháme slaninu, houby, těstoviny a přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a přidáme rozetřený česnek. Lososa podáváme na těstovinách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Losos na pepři se žampióny

Tématické fráze: losos na zampionech losos na pepri losos se žempiony recept losos se žampionama filé z lososa se žampiony losos s žapionáma losos s žampionama losos se žampiony a čerstvými těstovinami file z lososa na zampionech losos na cesneku a pepri lodos na bylinkovem masle recept na lodos losos s zampiony a slaninou losos se žapiony losos +žampiony losos žampiony slanina pečený losos v troubě losos s cerstvymi zampiony losos recepty, kysaná smetana lodos s omackou

Zapomněl/a jsem heslo