Suroviny
Porce: 4 - 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 810 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,02 g |
Tuky | 52,55 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 136,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panna cotta: ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.
Krok 2: Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
Krok 3: Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.
Krok 4: Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek.
5. Necháme v lednici vychladit. Krok 5: Broskvové pyré: všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat. Krok 6: Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.
5. Necháme v lednici vychladit. Krok 5: Broskvové pyré: všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat. Krok 6: Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.
Zveřejněno 3. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta s broskvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE13
Moje poznámka
Panna cotta s broskvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE13
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
broskvove pyre,
panna cotta s broskvemi,
broskvová panna cotta - recept,
rozdíl mezi hrnkem a šálkem,
panna cotta s broskvovým s přelivem,
jaky je rozdil mezi salkem a s hrnkem,
pana cotta s broskvemi,
dort s broskvovým přelivem,
panna cotta 60 ml,
broskvova panna cota,
broskvová pana cotta recept,
broskvovy pyré,
panna cotta recept,
panna cotta broskev,
řezy s broskvovym pyre,
příprava broskvového pyre,
broskovove pyre,
recept na broskvové pyré,
panna cotta pro 9 porci,
zakusek s broskvovým piré
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
želatina,
cukr krystal,
extrakt vanilkový,
broskve,
likér,
cukr krupice
Komentáře (5)
Myslela jsem, že se dozvím rozdíl mezi tebou používaným hrnkem a šálkem, proto jsem se na jejich obsah koukla blíž...jednak nechápu, jak může mít 1,5 hrnku 355 ml (snad 360, aby se dal dělit třemi polovinami, ne?) - pak vychází obsah hrnku na 240 ml.
Půl šálku o řádek níž má 120 ml, tzn., že šálek má též 240 ml?
Nebo tomu špatně rozumím? Díky.
Panna cotta je v překladu vařená smetana. Já bych určitě tuhle dobrotu nešidila, když už mám takovou životní filosofii