Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová příloha k masu, na topinky

Barevná, voňavá a plná chuti - tahle zeleninová příloha je univerzální pomocník do kuchyně. Skvěle doplní pečené maso, ale chutná výtečně i samotná, podávaná na křupavé topince. Ideální způsob, jak využít sezonní zeleninu naplno.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6–7 menších sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 592 kJ /
2 054 kcal
Bílkoviny32,82 g
Tuky9,33 g
Vláknina78,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,18 g
Sůl30,00 g
Sacharidy431,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky. Česnek oloupeme a utřeme. Krok 2: Všechnu pokrájenou zeleninu i jablko vložíme do hrnce se silnějším dnem, přidáme zbylé suroviny a povaříme doměkka. Krok 3: Ještě vařící směs naplníme do vysterilizovaných sklenic, důkladně jim otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak sterilizovat sklenice před zavařováním

Zveřejněno 14. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zavařovat se prý nemusí, já to nerisknu - zavařím 25 min/85 °C. Z tohoto množství surovin je asi 6-7 menších sklenic. Recept i se vzorkem jsem dostala od kamarádky. Na topinkách chutná směs výtečně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zeleninová příloha k masu, na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zeleninová příloha k masu, na topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rnZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie: netřeba plakati - nad Surovinami je Počet porcí.

Kolik se udělá z tohoto množství sklenic střední velikosti?:-O;-(

Lenka: ne, neloupu:-)

Líbí a moc:-K:yes:
Kari vynechám,ale jinak s těmi jablíčky to musí mít příjemnou navinulou chuť,mňam:-p

Chci se zeptat, rajské ani papriky neloupete?

Lákavé i jako příloha k masu :yes::-K

S jablky, hmm - to mě láká:yes:

zizala: já se těchto směsí navařila kdysi strašně moc, a různých. Ale tato mi nepřipomněla žádnou z nich, byla svou chutí pro mě nová:-8

Dělám podobnou směs, jen místo jablek dávám cuketu nebo patizon. Na topinky je to opravdu super :-p:yes:

Tématické fráze:
zeleninová příloha k masu, zeleninová příloha, zeleninová směs k masu, maso zeleninová směs na topinky, zeleninová směs na topinky, zeleninová pasta k masu, zeleninova směs pod maso, zeleninová pasta na topinky, směs na topinky z patizonu, směs na topinky bez masa, čalamada s rajskymi jabličky, recepty na zavarovani ze zeleniny smesy na topinky, zeleninova směs s kari na topinky, příloha k masu, směs zeleniny jako příloha, příloha k topinkám, zeleninová směs na topinky bez masa, super zeleninova směs na topínky, nej zeleninové směsi na topinky nebo k masu, směs z masa a zeleniny na topinky

Suroviny:
rajče, cibule, jablko, paprika čerstvá červená, česnek, feferonka, koření kari, sůl, paprika sušená pálivá, pepř mletý, cukr krupice, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu