Staročeské zelníky
Staročeský recept, pocházející z kuchyně našich prababiček. K jeho přípravě potřebujete jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,68 g |
| Tuky | 7,71 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 75,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme z nich většinu vody.
Krok 2: Okapané kysané zelí překrájíme a přidáme k nastrouhaným bramborám.
Krok 3: Přidáme vejce, solamyl a sůl. Těsto pořádně promícháme.
Krok 4: Na rozpáleném oleji zprudka smažíme tenčí placičky. Po usmažení necháme placičky okapat na papírovém ubrousku.
Krok 5: Můžeme podávat samostatně nebo se zeleninou.
Zveřejněno 30. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
Moje poznámka
Staročeské zelníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzZp
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 24 minutami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 8 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
kocourer před 11 minutami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 53 minutami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 1 hodinou
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 1 hodinou
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 3 hodinami
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelniky,
zelníky z kysaného zelí-recept,
zelníky recept,
recept na zelniky,
staročeské recepty,
zelníky - recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
nejlepší zelníky,
recepty zelniky,
recept zelniky,
smazene zelniky,
zelníky smažené,
zelník,
zelníky z kysaného zelí,
jak se delaji zelniky,
recepty na zelníky,
staočeské zelniky,
staročeské zelí,
recept na zelník,
zelniky z kysané zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
vejce,
solamyl,
sůl,
olej
Komentáře (75)
byl moc dobrý Vlaďěna
Dovolím si přidat foto.
...jinak si myslím, že kdyby babičky měly dřív Podravku (Vegetu) a levný olej, tak by to taky používaly.
... 22th v neděli bych měl mít dokvašené zelí, tak se na to hned vrhnu
Třeba osoby s diabetem by je neměly používat vůbec, protože smažené škroby (včetně těch v bramborách) jsou pro ně jako jed. V mouce jsou škroby taky, ale ne v čistém stavu (jako ve škrobové moučce). Takže spíš použít mouku obilnou a čím tmavší, tím lepší. Obsahuje méně škrobu.