Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.
Krok 2: Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.
Krok 3: Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.
Krok 4: Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Moje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
amur recepty,
amur,
zavařený uzený kapr,
uzený kapr v oleji,
zavařený česnek,
jak zavařit uzeného kapra,
recepty kapr,
recepty na kapra,
cejn recept,
uzený cejn,
jak zavařit uzené ryby,
zavaření uzeného kapra,
jak nalozit cejny,
amur recept,
uzený kapr zavařený,
jak naložit cejna,
uzený kapr recept do skleniček,
recepty amur,
jak zavařit kapra
Suroviny:
ryba,
sůl,
kmín drcený,
česnek,
olej olivový
Komentáře (11)
Myslíš, že by tak šla zavařit i uzená makrela?