Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.
Krok 2: Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.
Krok 3: Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.
Krok 4: Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Moje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 46 minutami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 48 minutami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 1 hodinou
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 1 hodinou
Jogurtový dort s rybízem
Mart1neek před 1 hodinou
Kakaové muffiny
Mart1neek před 1 hodinou
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 2 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 2 hodinami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
amur recepty,
amur,
zavařený uzený kapr,
uzený kapr v oleji,
zavařený česnek,
jak zavařit uzeného kapra,
recepty kapr,
recepty na kapra,
cejn recept,
uzený cejn,
jak zavařit uzené ryby,
zavaření uzeného kapra,
jak nalozit cejny,
amur recept,
uzený kapr zavařený,
jak naložit cejna,
uzený kapr recept do skleniček,
recepty amur,
jak zavařit kapra
Suroviny:
ryba,
sůl,
kmín drcený,
česnek,
olej olivový
Komentáře (11)
Myslíš, že by tak šla zavařit i uzená makrela?