Výpečky
S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 0,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
Moje poznámka
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 25 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 38 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 40 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
výpečky,
výpečky se zelím,
veprove vypecky se zelím,
výpečky z vepřového masa,
výpečky recept,
vepřové výpečky,
výpečky z bůčku,
recept na výpečky,
vepřové výpečky dle pohlreicha,
výpečky z vepřového masa se zelim,
recept na vepřové výpečky se zelím,
vepřové výpečky recept,
vepřové výpečky knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo výpeček,
vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem,
vípečky,
recept výpečky,
výpečky z vepřové pečeně,
výpečky z krkovice,
vepřové výpečky se zelím recept
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
koření grilovací,
zelí kysané,
kmín celý,
mouka hrubá,
cukr,
cibule,
olej
Komentáře (44)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy
http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/
Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně
Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle Tebe
casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety
Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to samé
pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.
Myslím, že té výchozí suroviny je na výpečky škoda
Veroly: nikdo vás neponížil víc než vy sama sebe když píšete " komu se to nelíbí ať si pr... políbí."
Vlastně úplně původně jsem chtěla pochválit tenhle recept a fotky
/Kdyby za pokaždé co toto vaříme by byl bod. tak by jsme měli jistě číslo se třemi nulami/
Dnes ho vaříme zase.
Do zelí vždy cibuli a dost. S tou moukou opatrně, někde jí nemají v zelí rádi. Zkuste příště vyměnit maso.