Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Suroviny
Porce: 4 x 0,3 l sklenice
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,81 g |
Tuky | 89,02 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 51,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme do něj olivový olej a když se rozehřejí, lehce na tom orestujeme krájenou cibuli a strouhanou mrkev a celer. Přidáme asi 2 lžíce vývaru, na mírném ohni povaříme 10-15 minut.
Krok 2: Na zeleninový základ vložíme mleté maso, vařečkou při vaření rozmělňujeme případné hrudky.
Krok 3: Vlijeme vývar a víno, necháme odpařit a přidáme protlak a salsu.
Krok 4: Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a nezakryté pomalu vaříme asi 2 hodiny, až je směs zcela hustá.
Krok 5: Používáme k těstovinám, na lasagne, můžeme podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú zavaříme 2 hodiny na 100 °C - získáme polotovar na další obědy.
Zveřejněno 17. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Moje poznámka
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
Nejnovější recepty
Melounový salát
Přidáno před 12 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 14 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno 7. 8. 2025 18:12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených
Sahula před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Sahula před 9 hodinami
Výborný rychlý makovec
mafinka888 před 9 hodinami
Sýrová roláda
KristynaM25 před 9 hodinami
Povidla ze švestek
h.dvorak před 10 hodinami
Kefírový koláč "na lžíce" se švestkami a skořicovou drobenkou
Petra.21 před 11 hodinami
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
radekfiala před 11 hodinami
Výborné kynuté těsto
Peta6 před 11 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
KacaaK před 11 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Tonda001 před 12 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s vepřovým masem,
vepřové ragú se zeleninou,
vepřové ragu s těstovinami,
těstoviny s vepřovým masem recepty,
těstoviny s vepřovým masem recept,
vepřové maso s těstovinami recepty,
maso k testovinam,
vepřové maso s těstovinami,
veprove maso k testovinam,
vepřové ragú,
cizrna recept,
vepřové maso ragu,
jake maso na lasagne,
na dvakrát,
ragú,
zelení ove ragu s masem,
výroba ragú,
vepřové ragu se se zeleninou,
těstoviny s vepřovýn masem,
recept-ml. maso+těstoviny
Suroviny:
maso vepřové mleté,
víno červené,
cibule,
mrkev,
celer,
máslo,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koncentrát z rajčat,
vývar,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena
No jo, no, jí se i očima, že...
Poraďte, prosím, Zuzika
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
Bílé, nebo vodu
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole
Snědla sama, manžel cokoliv s vínem odmítá (i když v tom jako víno cítit není
Myslím, že se známe natolik, že vím, že neopisuješ
Těším se na recept
To mi ale určitě nebrání v přidání bodíku!