Kančí guláš po staročesku
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 934 kJ / 5 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,95 g |
Tuky | 435,34 g |
Vláknina | 47,25 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 96,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout.
Krok 2: Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.
Krok 3: Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme.
Krok 4: Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy.
Krok 5: Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Krok 6: Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké.
Krok 7: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat.
Krok 8: Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali.
Krok 9: Pak vložíme zpátky maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Moje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit kančí maso,
jak naložit kančí maso na guláš,
kančí guláš,
naložení kančího masa,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš z plece,
výborný kančí guláš,
top recepty kanči guláš,
kančí guláš apetit,
nalozeni kanciho masa na gulas,
gulas po starocesku,
kančí guláš z plecka,
recept na kančí guláš,
kančí guláš top,
jak naližit kančí maso,
top recepty na kančí guláš,
kančí guláš top recepty,
naložení masa na kanci guláš,
jak naložit maso na gulaš,
guláš kančí plecko
Suroviny:
pepř černý,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
plec kančí,
cibule,
kmín celý,
máslo,
slanina anglická,
rum,
víno červené suché,
vývar hovězí,
šťáva citronová,
mouka,
jíška
Komentáře (9)
Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...
Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno"
No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví"