Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 871 kJ / 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,95 g |
Tuky | 8,96 g |
Vláknina | 10,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme a osolíme, necháme cca 30 min odpočinout, než pustí přebytečnou vodu.
Krok 2: Mezitím nakrájíme na kolečka cuketu, rajče a na proužky papriku. Dále v misce smícháme olivový olej s rozetřeným česnekem, rybí filet posypeme bylinkami nebo kořením na ryby.
Krok 3: Lilek opláchneme od přebytečné soli pod tekoucí vodou a zlehka osušíme papírovou utěrkou.
Krok 4: Zapékací misku nebo předem namočený římský hrnec zlehka vytřeme troškou oleje a dno a stěny misky vyložíme asi 2/3 plátků lilku, na které průběžně roztíráme směs česneku a olivového oleje (trochu si necháme i na závěrečnou vrstvu).
Krok 5: Na lilky položíme okořeněný rybí filet (můžeme pokapat citronem), rybu poklademe plátky rajčat a papriky, posypeme bylinkami (bazalka, oregano..). Na ně položíme plátky cukety a dorovnáme. Jako poslední vše uzavře opět vrstva lilků potřených česnekem s olejem.
Krok 6: Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme zapékat. V průběhu pečení je možné slít část přebytečné tekutiny, která se uvolní ze zeleniny, aby nákyp zůstal kompaktní i při servírování. Vhodné jako oběd nebo večeře při hubnutí i udržování váhy. V udržovacím režimu podáváme např. s rýží nebo s jinou přílohou.
Zveřejněno 24. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQo2
Moje poznámka
Rybí nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQo2
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
rybi nakyp,
rybí nákyp recept,
nákyp z rybího filé,
dietní recepty,
ryby nakyp,
recept na rybí nákyp,
nákyp z filé,
rybí nákyp,
recepty -ryžovy nákyp,
rybí filé nákyp-recept,
nakyp z ryby,
recept rybí nákyp,
nákyp z rybího masa,
rybí nákyp se zeleninou,
nákyp z ryb,
nákyp s rybím file,
recept nákyp pangas,
nákyp rybí,
rybí rýžový nákyp,
květákový nákyp s file
Suroviny:
ryba,
cuketa,
lilek,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
olej rostlinný,
šťáva citronová,
bazalka čerstvá,
koření oregáno,
estragon,
koření na ryby,
koření provensálské
Komentáře (4)