Jablkovo-cizrnový nákyp

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové 1 názor

Suroviny

250 g cizrnové mouky
50 g bramborového škrobu
1 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1/2 lžičky skořice
450 ml vlažné vody
3 jablka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Postupně přidáváme vodu a vymícháme řidší těsto, asi jako na lívance. Vmícháme do něj nahrubo nastrouhaná jablka a necháme asi 15 minut odležet.

  2. Poté těsto rozetřeme do formy (na nákyp) vyložené pečicím papírem (můžeme použít i hlubší malý plech) a pečeme při 180°C asi 30 minut. Doba pečení závisí na výšce nákypu.

  3. Hotový nákyp rozkrájíme, ozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.

Poznámka

Z hotového těsta můžete smažit i lívanečky. Výhodou nákypu je to, že se upeče vše najednou a navíc bez tuku.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablkovo-cizrnový nákyp

  • Roxana Roxana

    Jééé, to musím zkusit, ošetřuji starou babičku, navíc se jí "porouchala" protéza, tak hledám co se dá, abych nedělala pořád to stejné: Dík za tip:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: livance s jablkovou cizrna recepty recepty z cizrny na čem smažit vegansky cizrnové tiramisu cizrnový dort veganský nákyp recepty -ryžovy nákyp s jablky tncz nova levné recepty ládi hrušky jablk. lívance