Roštěná na cibuli
I jídla bez drahých ingrediencí mohou překvapit nečekaným gastronomickým zážitkem. Jemné plátky hovězího roštěnce s omáčkou z výpeku a cibulky, zjemněné máslem, tvoří dokonalý základ. Korunou tohoto pokrmu jsou křupavé cibulové kroužky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 430 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,94 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Půl cibule nakrájíme nadrobno, usmažíme na sádle do růžova a odložíme.
Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Na rozpáleném sádle necháme maso zatáhnout z obou stran.
Krok 4: Poté přidáme odloženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem.
Krok 6: Zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na kroužky. Rozebrané kroužky posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky.
Krok 8: Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dočervena. Ihned po usmažení podáváme.
Krok 9: Na talíře rozdělíme přílohu, maso se šťávou a na maso poklademe hromádky smažené cibule.
Zveřejněno 8. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Moje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 13 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
videnska rostena,
rostěná pecene,
roštěná na cibuli,
rostena jako minutka,
pecena rostena,
vídeňská hovězí roštěná,
roštěnky na cibuli,
pečené roštěnky,
pečený roštěnec,
pečená roštěnka,
videnska pečeně,
top recepty roštěná,
vídeňská roštěná s rýží,
vídeňská roštěná minutka,
roštěná minutka,
rostena s hranolkama,
recepty vídenská roštenatop recept,
minutky s nizkeho rostence,
vídeňská roštěná recept,
videnska rostena jako minutka
Suroviny:
roštěnec nízký,
cibule,
máslo,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
olej
Komentáře (38)
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4072&...
Zatím se tu bavíme o pečených a dušených roštěnkách, tak proč sem montujete vcelku pečený roštěnec?
No, seknout se pod jedním receptem dvakrát ve zdroji...
Ale jinak jste formát...bez mlžení a zatloukání jste kápla božskou
Vám by se lapálie s Peroutkou určitě nestala... Nechcete kandidovat na Hrad?
A co kdybyste svůj ostrovtip zkusil zase chvíli realizovat i u jiných receptů, třeba zde: https://www.toprecepty.cz/recept/49383-hruskovy-ta...
abych si nemusela myslet, že svou pozornost nedělíte spravedlivě
K receptu nejsou žádné komentáře.