Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hokkaido dýně

Dýňová polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí, neboť chutí může připomínat svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a zjemnit tak celkovou chuť polévky.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 295 kJ /
310 kcal
Bílkoviny2,67 g
Tuky25,04 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy15,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer a petržel umyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dýni umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli dosklovata. Přidáme nastrouhanou zeleninu a nakrájenou dýni. Orestujeme. Krok 3: Zalijeme vodou, přidáme koření a sůl a vaříme doměkka asi 20 minut. Krok 4: Celé koření odstraníme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Ochutnáme a případně dosolíme. Krok 5: Podáváme samotné nebo s krutony. Můžeme ozdobit a zjemnit kopečkem zakysané smetany nebo šlehačkou.

TIP: Husté krémové polévky pro chladné dny

Zveřejněno 3. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hokkaido dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9lr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hokkaido dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9lr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zelva771: děkuji, a jsem ráda, že chutnala<3

Mňamka. Děkuji za recept.Uvařeno zejména pro batole, takže jsem omezila koření, ale bylo to i tak moooc dobré.

<3<3:-K:yes::yes:

Polévka vypadá skvěle;-), Proč se zelenina musí nastrouhat, když se potomo rozmixuje:-?

Michaela Medkova: Miško, nemusíš ji strouhat, jen jsem si myslela, že se tak lépe osmahne, než když bude v kusech. A tím osmahnutím dostane jinou chuť, než když se jen uvaří. Polévka má chuť podobnou jako svíčková omáčka.;-)

Nadja: S tou zeleninou naprosto souhlasím.My doma taky zeleninu nastrouháme (teda teď už jen já)a osmahnu,má pak jinou,lepší chuť:yes:

Tématické fráze:
polevka hokaido, polévka z dýně hokaido se zázvorem, hokkaidó polévka, hokaido polevka, hokajdo polévka, polévka hokajdo, dýně hokaido recepty, top recepty dyně hokaido, polévka hokkaido, polevka z hokaido, polévka z dýně hokaido, polévka z dýně hokkaido se zázvorem, recepty z dýně, recepty z dýně hokaido, recepty z dýně hokaido, hokaido polívka, dýně hokaido, hokaido polevka recept, polívka hokaido, hokaido recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, mrkev, petržel, celer, voda, máslo, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, kurkuma, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu