Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný pangas s omáčkou mornay

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 808 kJ /
2 583 kcal
Bílkoviny199,69 g
Tuky164,85 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 1,79 g
Sůl5,37 g
Sacharidy74,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky. Krok 2: Poté obalíme v solamylu a smažíme dozlatova a dokřupava. Krok 3: V době marinování připravíme omáčku. Krok 4: V kastrolku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Krok 5: Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut. Krok 6: Nakonec všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Zveřejněno 30. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQx6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQx6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Barte, jsem ráda, že jste vyzkoušel a ještě víc, že chutnalo :-). Díky za komentář.:-K

Dnes uvařeno dle Vašeho návodu. Bylo to mňam:-K

tuto rybičku hodně kupuji,díky za nový fantastický receptík :-):-):-)

:yes: krásný recept:yes::-K

Děkuju a Tynno, doufám, že si pochutnáte. ;-):-)

jsem na to zvědavá udělám ho zitra k obědu mňamky se těším:-))

Jednoduche, vyborne, +4 :yes::-K

To bych si dal ;-);-);-)

Rybu jsem ještě nemarinovala, možná by bylo načase to zkusit ;-):-p:yes:

Marinovat rybu jsem měla v úmyslu, že bych prubla ražničí třeba z pangase. No, tohle je taky hodně zajímavé, jen si nějak neumím představit tu bílou omáčku k rybě. To ale neznamená, že bych to nejedla, nevím, budu muset vyzkoušet;-)

Tématické fráze:
pangas omacka, recepty z pangase, pangasius marinovaný, nakladany pangas, recepty s citronovým pepřem, marinovaný pangacius, jak se dělá mornay, rizek morney, pangasius recepty, pangas recepty, pangas pro děti, omacky morney, omacka morney, marinovaný pangasius, pangas s omáčkou, recepty pangas, řízky mornay, bila omacka na rybu, pangasius s omáčkou recept, pangas omačku

Suroviny:
pangasius, šťáva citronová, olej olivový, omáčka worcesterová, pepř, sůl, petrželka, solamyl, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, žloutek, sýr tvrdý, sůl, pepř, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu