Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 450 kJ / 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 0,43 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsíčka osolíme, zalijeme koňakem a necháme v chladničce minimálně 24 hodin odležet. Před tepelnou úpravou necháme 1 hodinu při pokojové teplotě "aklimatizovat".
Krok 2: Oloupané brambory nastrouháme na hrubém (kedlubnovém) struhadle, osolíme, promícháme, zastříkneme troškou mléka a necháme 5 minut vypotit.
Krok 3: Potom brambory vymačkáme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, pepř, kmín, vajíčko, promícháme a rozdělíme do dvou zapékacích misek vymazaných sádlem.
Krok 4: V rozehřátém oleji prsíčka z každé strany orestujeme 1-2 minuty (podle velikosti) a kůžičkou dolů vložíme (mírně zatlačíme) do bramborové směsi.
Krok 5: Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C, po 15 minutách prsíčka otočíme kůžičkou nahoru a dalších
10 minut dopečeme.
10 minut dopečeme.
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69ZO
Moje poznámka
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69ZO
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 1 hodinou
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 22 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 36 minutami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 2 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 3 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 3 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 3 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 3 hodinami
Loštický řízek
Slavista62 před 4 hodinami
Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
brtna před 5 hodinami
Koláč s fíky a rozmarýnem
veronika_straka před 5 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 7 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsíčka. jako minutka,
kachní prsíčka jako minutka,
kachní prsíčka podle pohlreicha,
konfitovaná kachní prsíčka,
kachní prsíčka s kůží,
praganda,
pecená kachní prsíčka,
kachní prsa po sečuánsku,
kachni sekaná,
kluci v akci kachní prsíčka,
kachní maso,
kachna po thajsku recept,
kachní prsíčka pohlreich,
kachní prsa kluci v akci,
recepty z kachniho masa,
kachní maso recepty,
smažená kachní prsíčka,
jak dlouho péct kachní prsa,
praganda použití,
smazena kachni prsa
Suroviny:
prsa kachní,
sůl,
koňak,
olej slunečnicový,
brambory,
sůl,
česnek,
pepř mletý,
majoránka,
kmín drcený,
vejce,
mléko,
sádlo
Komentáře (24)
Rozhodně to nepíšu proto, že bych se zpětně něčeho bála, spíše pro příště...Určitě nejsem ten typ, co by se vyhýbal uzeninám a kupovaným výrobkům, ani tomu modernímu sledování "éček" jsem nikdy nepodlehla. Jím prostě to, co mi chutná.
Ale jsem tu trochu na rozpacích...O rok starou sekanou už nejde, ale nechtěla bych udělat chybu příště. Proto ty dotazy a odkazy. Ale pokud se s pragandou může péct i vařit, nejsem proti. A pokud by maso bylo například křehčí a chutnější...proč to nezkusit?
Když si namažu chléb se sádlem, v žádném případě si ho nemůžu posolit Pragandou, protože ta je určena k naložení masa a potažmo i masových směsí určených k další tepelné úpravě. To zmanená nejen k uzení, ale i k vaření a pečení
Přidávám odkaz od Mirka, kdyby to někoho zajímalo...
Ale tohle je důležité:
"Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem
Domácí klobásy: k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme."
Takže se má používat spíš na uzené maso a uzeniny, než na klasicky pečené, alespoň tak jsem to pochopila. Proto byla ta moje sekaná chybou.
Jendo, má ta Praganda také nějaký chuťový efekt, nebo jen ten barvící? (Já už si to totiž moc nevybavuju, zkoušela jsem ji, tuším, do sekané, ale stejně jsem se bála, že to přeženu a bude to slané příliš.)