Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mušličky

Linecký základ, lahodný máslový krém a vrchní skořápka z marcipánové hmoty. To jsou tyto dokonale vypadající sladké mušličky. Nenechte se odradit jejich náročnější přípravou, chuťově vám to mnohonásobně vynahradí.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LIDKA LIDKA

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 2 hodiny odležení marcipánové hmoty

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 2 hodiny odležení marcipánové hmoty)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 301 kJ /
2 223 kcal
Bílkoviny27,86 g
Tuky76,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy356,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Linecké upečeme ve formičce mušličky. Krok 2: Vrchní marcipánové díly vytlačujeme také v této formičce, kterou můžeme před plněním vysypat sušeným mlékem, aby šly lépe vyklepnout. Těsto můžeme nechat 2 hodiny odležet v ledničce a poté tvarovat. Vytvarované kousky necháme uležet do druhého dne. Krok 3: Obě půlky mušličky pak spojujeme máslovým krémem (viz poznámka). Střed ozdobíme marcipánovou kuličkou a hotové vložíme do papírového košíčku. Krok 4: Mašličky (viz foto) jsou ze stejných surovin, jako mušličky. Z lineckého vykrojíme na základ oválek, který polijeme čokoládovou polevou a marmeládou. Na něj pak přilepíme vrchní mašli z marcipánové hmoty. Růžovou část potom doděláme na hotové mašličce.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 19. 4. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jVP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mušličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jVP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Také mi to nešlo vyklepnout. Těsto jsem dala na dvě hodiny do ledničky a formičky jsem vysypávala sušeným mlékem. Pak to šlo vyklepnout.

Prosím o radu. Vůbec mi nejde ten "marcipán" z formičky vyklepnout - ani když sem dala na chvilku do mrazáku ani z formičky vysypané cukrem.

Zdeňka: nemáte ten marcipán řidký a do mrazáku se to nedává,nedělá mi to problém to vyndat z formičky

Dělám podobně, přidávám kokos a citronovou šťávu - nejsou jen sladké. Jinak, když jsem dnes "proběhla" Vaše pečení a zdobení, hodně se mi libí, žádné přeplácané barvičky. Decentní, krásné chválím, připomněla jste mi maminku,také jsme dělali ovoce potahované mléčnou hmotou, jen místo žloutků používáme bílek.:yes::yes::yes:

Tak to je paráda! Dávám bodík :yes:

vypadají krááásně...perfektní na nějakou oslavu dávám bodík;-):yes:

Lidko, mušličky je lepší nechat uležet? Anebo není třeba. Jedná se mi o ten vrchní díl. Jsou krásné. Posílám bodíka.:yes:

Taky jsem se dívala, že jsou moc pěkné:yes:

To je nádhera!! To si uložím, ikdyž si myslím, že bych to nikdy neměla tak krásné. Plusík!:yes::yes:

Lidko mooooc děkuju, jsou krásné mušličky, ukládám, vyzkouším a bod posílám :yes:

Tématické fráze:
muslicky cukrovi, cukrovi mušličky, vánoční cukroví mušličky, vánoční mušličky, marcipánové mušličky, máslové mušličky, mušličky s marmeládou, krém do mušliček, ořechové mušličky, cukroví-mušličky, mušličky s krémem, mušličky s ořechovou náplní, mušličky vánoční, cukroví z marcipánu, náplň do mušliček, linecké mušličky, mušličky vánoční cukroví, mušličky cukrový, cukrový mušličky, cukroví - mušličky

Suroviny:
těsto linecké, cukr moučkový, mléko sušené, máslo, bílek, olej, krém máslový, marcipán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu