Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 4,7 (169×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 005 kJ /
5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. Jde to i ručně - v mikrotenovém sáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso. Krok 2: Kulatou otevírací dortovou formu vyložíme pečicím papírem a ještě důkladně vytřeme máslem. Krok 3: Sušenkovou směs upěchujeme na dno připravené formy a vložíme do lednice. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 200 °C a připravíme krém. Krok 5: Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme oba cukry, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy 250 g zakysané smetany a citronovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém, a krém nalijeme na vychlazený sušenkový podklad. Krok 6: Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do rozehřáté trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme! Krok 7: Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna chladnout. Krok 8: Vychladlý cheesecake zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne. Krok 9: Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy.

TIP: Cheesecake - jak udělat pečený i nepečený luxusní dezert

Zveřejněno 29. 3. 2009

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (254)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Poprvé a byl dobrý. Místo BeBe chtěli lotus, zbyl mi z míša dortu krém, tak jsem k němu přimíchal Mascarpone a chutnal :)

Komu se nepovedl tak udělal něco špatně. Podle receptu byl výborný. Dělala jsem z lučiny,takže množství cukru mě nepřekvapilo,byl tak akorát sladký. Doba pečení se mi zdála krátká,ale dodržela jsem ji. Přes noc byl v lednici. Po vyndání a dodělání zmizel jak pára nad hrncem. takže, těm co se nepovedl,udělali jste někde chybu.

SabinaMichalov: je to určitě škoda, že se cheesecake nepovedl, ale... Jste si třeba jistá, že jste navážila vše přesně? Autorka vám asi neodepíše, téměř sem nechodí.
Ale podívejte se do videa, které je připraveno přesně podle receptu :-) Cheesecake má být jakoby vláčný, jí se nejlépe až na druhý den, dobře usazený a vychlazený. Poleva ze zakysanky se opravdu dělá běžně a nevadí ani její velká vláčnost.
Mrkněte se třeba na fotky pod videem, jsou od uživatelů, kteří tento cheesecake také s úspěchem dělali. Prakticky všechny pěkné :-K

Nechápu, kde vzal Cheesecake tohle hodnocení. Škoda vyhozených surovin, pekla jsem přesně podle receptu a dort byl tak ze 70% syrový, cely se roztekl. 2 hodiny zůstal v troubě, pak 2h venku a nakonec mu ani lednička nepomohla. Škoda surovin 🥲

No, recept vyloženě špatný. Ano, člověk by měl přečíst komentáře prvně. Hlavně poleva z kysané smetany je blbost. Jako tvarohový základ celkem ok, ale i toho podkladu je zbytečně moc, mohl by být daleko tenčí. Zase tolik mi nevadilo, že je tam hodně cukru. Pečení špatně nevsimnul jsem si toho a střed se nedodělal. Na 110 stupnu mi to nevychladlo ani po tech 20 minutách a stejně to nebylo hotové.

Upekla jsem podle receptu a opravdu je to strááášně sladké. Pekla jsem 15 min na 200 a 35 na 120, jako ostatní. A super.

super

Cheesecake je výborný. Už jsem jej párkrát pekla přesně podle návodu (asi máme stejnou troubu ;-) ). Používám sušenky Lotus nebo jejich směs s Bebe. Něco asi dělám špatně, protože mi vždy vyteče dost másla i když jsem zkusila dát méně. Poradíte? Děkuji.

Dort byl moc dobrý ale je tam zbytečně moc cukru, ubrala jsem a dort byl TOP, nedokážu si představit tam dat tolik cukru kolik je v receptu a doba pečení taky nesmysl, dort by byl syrový

Nejak nechapu tech 5 hvezdicek. Kdybych cheesecake pekla tak, jak je uvedeno v receptu, byl by syrovy. Davam 3 hvezdicky za suroviny, recept jako takovy je chutny (az na ta kvanta cukru, ktery jsem take ubrala), ale musela jsem ho pect sakra dyl.

saryk:
Myslím, že vám tu "umyjí" hlavu:-D
No to ale nic nemění na faktu, že rcp je OK, že :-K

Vsichni chvali recept, ale kazdy ho pekl jinak. Vsichni ubirate cukr a upravujete dobu peceni a chvalite, jak je tento recept super. Takze hodnotite uplne jiny recept. Ten vas upraveny. A tento je tim padem spatny, protote je preslazeny a doba peceni nestaci. A ja tedy podle tohoto receptu pect nebudu, protoze nechci plytvat surovinami.

Výborný recept. Také DĚKUJI Použila jsem sušenky Derby a zbytek Bebe, 500 g mascarpone a sýr Philadelphia. Snížila množství cukru na 120g a OK. Pekla jsem dle rad 15 minut na 200°C a 35 minut na 120°C , na spodku trouby pekáč s vodou. Po dopečení byl dortík jako hustý puding, do druhého dne krásně ztuhl. Ozdobila jsem lesním ovocem(viz foto). Jen možná místo zakysanky na potření příště zkusím potřít šlehačkou se ztužovačem. A jak se někdo ptal, vejce jsem nevmíchávala, ale zašlehala stejně jako ostatní ingredience a :yes:

Vynikajici recept dekuji :yes: Krem jsem delala mj. ze 400g mekkeho tvarohu, 250g ricotty a 200g zakysany smetany, tak, abych vyuzila vsechen obsah kelimku a nic nezbylo, cukru jsem dala jen 120g a pekla 15 min. na 200st. a pak dalsich 35-40 min. na 120st. a je to tak dobry, ze jiny recept uz netreba hledat.

Moooc dobré. Místo BeBe jsem dala piškoty. Určitě nedělám naposledy. Dávám fotky:yes:

***** hvězdiček,od tý doby co jsem našla tento recept,jiný už nedělam:-)top.recepty

Použil jsem asi 1kg různých sýrů, na sušenkový základ lotusky a protože se mi zdají mastnější ubral jsem na másle. Cukru jsem dal méně než je zde uvedeno. Podáváno s omáčkou z lesních plodů.

Miquel: Krásná fotka..:yes:

Chválím , jen jsem ubrala cukr ,nevydržel u nás ani den :-8:-8:-8

Výborný <3 jen jsem dala méně cukru, ale to záleží na každého chuti :-) recept ukládám a určitě zase někdy zopakuji :-K

Ahoj, dělala jsem dnes tento cheescake podle receptu a po vypnutí trouby je pořád nedopečený. Ztuhne do druhého dne, nebo jsem něco zanedbala. děkuji :)

Iv474747:
Co to je nedopečený?:-)
Náplň je na povrchu "jako živá" (hustý pudink), ale nesmí být vyloženě mokrá:-)
Zkuste znovu zapnout pec:-)
Pokud to začne shora hnědnout, uberte grády:-)
Tak ať se zadaří:-)

Zákusek jsem chtěla vyzkoušet už hrozně dávno,ale vždycky jsem se obávala postupu. Kdybych věděla,že je tak jednoduchý,tak bych ho dělala již před lety :-( Děkuji za recept :-K Jediné co jsem udělala jinak bylo, že jsem dala pouze 120g cukru,zrovna mi došel a nechtělo se mi do krámu. Sladké je to teď akorát. Toho vanilkového cukru jsem si nevšimla,tak jsem ho dala až nahoru do smetany. Pekla jsem dle komentářů 10 min na 200°C a 40 min na 110-130°C (ubírala jsem a přidávala dle svých pocitů) :-D Po 5ti hodinách v lednici je tak akorát, střed mírně měkčí,ale asi to bylo tím, že jsem měla formu o průměru 22cm. Příště vyzkouším druhou co mám, 28cm.:yes:

včera jsem dělala tento moučník podruhé a opět velký úspěch.Moc děkuji za recept,je nenáročný , rychlý a hlavně výborný.Nejsem vůbec zdatná pekařka,ale toto nemá chybu.:yes::-K

Když jsem se začínala učit péct, tak tento recept byl jeden z mých prvních. A díky za něj!! Je pravda, že cukru dávám míň, ale je to recept podle chuti člověka, který ho dělá a podělil se s námi o něj, no tak to má rád sladší, a co? Díky tomuhle koláči jsem ze začátku kompenzovala další kuchařské nezdary:-)

Dort se mi celý rozpad povedly se my nabrat jenom dva kousky

Musim rict,ze dort byl vyborny!:-8 Dala jsem dve vanicky tucneho mekkeho tvarohu,pul vanicky mascarpone..jinak zbytek receptu..pridala cele boruvky..susenky jsem zamichala v rospustenem masle v panvi a stlacila sklenickou na dno formy..pekla jsem s pekacem plnem vody na 200° asi 20min. a dopekala dalsich cca 40 min. na 110°...Poradim Vam,co mi nefungovalo - pekac s vodou si dejte do trouby, az ji budete mit predehratou,musela jsem dlouho cekat nez se mi trouba nahreje,protoze jsem ho tam dala hned..Jo a vypla jsem troubu, az jsem mela okraje dortu malinko nahnedle a jeste jsem pichla doprostred spejli,abych mela jistotu,ze je dopeceno..no a nechala jsem vychladavat v troube:-* Budouci nevesta se olizovala az za usima:-D

Cheesecake jsem dělala na oslavu, všem moc chutnal, byl výborný.:yes: Po přečtení komentářů jsem do trouby dala plech s vodou, na 200°C pekla 15 minut a na 110°C 30 minut a vše bylo OK. Dala jsem poloviční množství cukru a navrch přidala borůvky. Mňamka:-!:-!:-!:-Q

Cheesecake jsem dělal podle receptu. Jediné co tak jsem použil Mascarpone lučinu a ricotu 600g a navíc jsem tam dal 200g pomazánkového másla. Dort je výborný mám úspěch u celé rodiny i u těch co sladké moc nemusí tak si daly. Na dort dávám většinou borůvky a zakysanou smetanu. Naposledy jsem ho vezl sestře na narozeniny a zapomněl jsem na borůvky a taky se nic nestalo.:-p

Tento cheescake je výborný. Dělala jsem z 500g mascarpone, zbytku lučiny a troškou kys.smetany. Cukr nedávám žádný, minule byl podle tohoto receptu moc sladký. Místo cukru dávám lemon curd, tak 3 lžíce. :-* :yes: Vymazat pečící formu jsem zapomněla, ale asi nevadilo. 1.den se spodek dost drolil, druhý den už byl super. A chuťově výborný.

Zdravím, v ingrediencích je napsáno, že je potřeba jeden vanilkovej cukr, ale v postupu nikde není.. všiml jsem si toho až teď, když to peču v troubě.. bude to problém?

Robo:
No nebude, ale chtělo by se říci, že je to v troubě a ani by se nelhalo, že? ;-)

casino: Nějak jsem nepochopil, co myslíte tím, že by se nelhalo? :-O Ještě mě napadlo, že bych ho mohl zamíchat do té zakysané smetany, co se tam bude dávat nakonec, ale nevím, jestli to není blbost.. Moje kuchařské schopnosti jsou někde mezi 0 a 1 :-D

Výborné, trosku jsem si to upravila, ale lepsi cheesecake jsem nejedla !!! <3

Tématické fráze:
cheesecake recept originál mascarpone, recepty dort chesse, cheescake, recepty chesse nepečený, cheescake recept, chesse cake, chesse cake recept, cheesecake s mascarpone, chease cake recept, chesecake, chessecake, top recepty, chiskake, cheesecake recept originál nepečený, chess cake recept, chesscake, cheesecake z mascarpone, recepty chesse, recept cheescake, nejlepší cheesecake

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu