Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 605 kJ / 1 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,66 g |
| Tuky | 10,68 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 828 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 35,10 g |
Postup přípravy
Špalík masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: V hrnci, nejlépe litinovém, rozehřejeme olej a maso prudce ze všech stran opečeme. Vyndáme z hrnce a do zbylého oleje vhodíme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme, vrátíme maso, přidáme i švestky opláchnuté horkou vodou, hřebíček, odložený stroužek česneku nakrájený na plátky a podlijeme vínem.
Necháme pomalu dusit na mírném ohni, občas zkontrolujeme a promícháme, je-li třeba, podlijeme trochou horké vody. Krok 3: Když je maso už opravdu měkké, vyjmeme ho z hrnce, vyndáme i hřebíčky, omáčku krátce projedeme ponorným mixérem a přimícháme zbytek šunky nakrájený na malé kousky. Necháme prohřát a vypneme.
Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovými kroketami, noky nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ve švestkové omáčce s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnWl
Moje poznámka
Hovězí ve švestkové omáčce s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnWl
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 59 minutami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 32 minutami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 6 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 6 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 6 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 8 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 9 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí se švestkovou omáčkou,
svestkova omacka s cervenym vinem,
svestkova omáčka s vinem,
omáčka z červeného vína,
hovězí na červeném víně se švestkami,
hovězí maso se švestkovou omáčkou,
hovězí maso na švestkové omáčce,
hovezi na se švestkami,
švestková omacka s hovězím masem,
hovězí se švestkami a červeným vínem,
svestkova omacka s hovezim,
maso na švestkové omáčce,
hovězí se švestkovou,
hovězí žebra se svestkovou omáčkou,
hovězí se švestkoviu,
hovězí maso se svestkami,
hovězí svestkova omacka,
hovězí s švestková omáčka,
hovězí švestkova omáčka recept,
líčka na červeném víně svestkove omacce
Suroviny:
maso hovězí,
šunka,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
koření hřebíček,
švestky sušené,
víno červené suché,
mouka hladká,
olej
Komentáře (11)