Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové sabdží

Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými kořením, čímž vytváří bohatou a vyváženou chuť

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 699 kJ /
406 kcal
Bílkoviny10,56 g
Tuky7,00 g
Vláknina24,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Krok 2: Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme. Krok 3: Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.

TIP: Jak restovat zeleninu - rady a tipy

Zveřejněno 2. 7. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření. Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ... Prostě, co kdo rád.

Do podobných přidávám další recepty.

Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjEv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Da se do toho pouzit i okra?

sarka67: Určitě. Čerstvá? Pokud ano, tak ji orestujte nejprve zvlášť, ať není příliš šlemovitá

+8 a ukladám:-) všetky ingrediencie okrem tých šampiňónov máme už v záhrade,tak musím vyskúšať,vyzerá to úžasne :-p:yes:

rebeka: nestíhaš, ja viem...ja mám kotol plnenej papriky a pečenú papriku. Možno to nezjeme ani zajtra.:-D

magdalenka: co:-?:-? zítřejší denní 12tka:-// a navíc... mám ještě kaňoura, hééč:-D:-D:-D

rebeka:a čo ti bráni??? Mne nič, zajtra by som mohla prubnúť...:-))

vypadá to skvěle:yes::yes: ale nemysli si, že to jdu hned dělat:-//:-D:-D:-D;-):yes::yes:

Moc báječná zelenina:-p:-K:yes:

Krása nesmírná :yes::yes::-p:-p:-K

Jůů,Andri,to je krásná barevná a šťavnatá dobrůtka:-KJá bych si rozhodně pochutnala:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
sabdží, sabdží recept, zeleninové recepty, sabží, indicke sabdzi, zeleninove sabži, recept sabdzi, zeleninové sabdži s rýží, šábždí, subdżí, sabži recept, recept na sabdži, sabadži, sabadži, indické zeleninové sabdží, sabdží s rýží, co je sabdzi, sadbží, sabži s rýží, sabdží z brambor a zeleniny

Suroviny:
cuketa, brambory, žampióny, fazolky zelené, zelí bílé hlávkové, cibule, česnek, rajče, koření kari, koriandr sušený, římský kmín mletý, paprika sušená sladká, chilli, hořčice, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu