Hanácké vdolky - z pořadu Babicovy dobroty
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte obávat. A vykouzlíte takové vdolky, po kterých se doma jen zapráší.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 313 kJ / 6 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,66 g |
| Tuky | 299,45 g |
| Vláknina | 21,88 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 8,56 g |
| Sacharidy | 787,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se solí, přidáme žloutky. Cukr rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme do mísy spolu s rozpuštěným máslem.
Krok 2: Nakonec přidáme kvasnice a zaděláme těsto, které po zamíchání v míse ještě prohněteme na vále a dáme zpět do mísy vykynout.
Krok 3: Mezitím připravíme nádivku. Všechny suroviny na nádivku smícháme a necháme odležet.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet dílků, naplníme tvarohovou náplní a uzavřeme, dáme na plech a skleničkou utvoříme v koláči důlek, do kterého dáme povidla.
Krok 5: Posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili smícháním všech surovin dohromady a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut.
Krok 7: Po upečení koláče pokapeme rozpuštěným máslem a potřeme i kraje koláčů, pocukrujeme.
Zveřejněno 3. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanácké vdolky - z pořadu Babicovy dobroty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6v1
Moje poznámka
Hanácké vdolky - z pořadu Babicovy dobroty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6v1
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 16 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 27 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 36 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky recept,
hanácké koláče,
hanácký vdolek,
babicovy dobroty recepty,
české vdolky recept,
babicovy dobroty recepty poslední díl 20.11,
babicovy dobroty moravske kolace,
hanácké koláče babica,
babicovy dobroty recepty 2012,
recept na vdolky,
moravské vdolky,
domácí vdolky,
babicovy koláče,
babicovy dobroty recepty poslední díl,
babicovy dobroty koláče,
babicovy dobroty poslední díl,
babicovy dobroty recepty kolace,
babicovy recepty,
babicovi dobroty 25 11 2012
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
žloutek,
droždí čerstvé,
cukr,
máslo,
sůl,
tvaroh,
citron,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
rozinky,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (39)
Těsto super dělá se s ním jedna báseň.Pním je i hustým van.pudinkem. a nahoru povidla..