Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Moje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 8 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 26 minutami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 37 minutami
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 1 hodinou
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 1 hodinou
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 1 hodinou
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 4 hodinami
Tématické fráze:
znojemská veprova pečeně,
vepřová pečeně s rýží,
znojemska pečeně,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně recept,
znojemska pečeně z vepřového masa,
recept na znojemská pečeně vepřova,
vepřová znojemská pečeně,
vepřová pečeně s rýží recept,
recepty znojemská pečeně,
veprova pecene po znojemsku,
vepřová pečeně znojemska,
vepřová znojemská,
znojemská pečeně recept,
znojemská vepřová pečeně,
znojemská vepřová pečeně,
top recepty znojemska,
znojemská vepřová,
veprove kostky po znojemsku,
jak se vaří znojemska
Suroviny:
pečeně vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
paprika sušená sladká,
masox hovězí,
okurky sterilované,
mouka hladká,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (18)
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
Mouku v omáčce bych vařila podstatně déle.