Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 747 kJ / 3 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,02 g |
| Tuky | 244,47 g |
| Vláknina | 94,88 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 125,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete-li vařit i polévku, část zeleniny dejte stranou a nakrájejte, nastrouhejte na tvary, jak libo.
Krok 2: Očištěné hřibovité houby (můžete nahradit bílými žampiony) očistěte a nakrájejte na plátky. Použijete-li žampióny, přidejte houbové koření (houbové koření - usušené třeně hub namletých na prášek). V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přihoďte houby a restujte do sklovita. Část hub dejte stranou. Přihoďte nakrájenou cibuli a opět restujte. V této fázi můžete přilít tak naběračku přecezeného vývaru. Přilijte šlehačku. Rozmixujte do hladka, okořeňte a případně zřeďte na požadovanou konzistenci a vraťte orestované, stranou odložené houby.
Krok 3: Z vývaru vylovte maso a vykostěte, zeleninu a koření vyhoďte. Vývar přeceďte přes husté síto nebo i plátýnko. Vznikne druhotný produkt polévka...
Krok 4: Maso s omáčkou podávejte s knedlíkem, bramborem, těstovinami. A polévku třeba s domácími nudlemi.
Zveřejněno 2. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOpV
Moje poznámka
Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOpV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí hrudí,
hovězí hrudí recepty,
hovězí hrudi recept,
hovězí na houbách,
vařené hovězí s omáčkou,
hovezi hrudi na žampionech,
vařené hovězí,
hovězí hrudí na houbach,
recept na hovězí hrudí,
recepty z vařeného hovězího,
hrudí na houbách,
vařené hovězí se žampiony,
vařené hrudí,
uzený jazyk s houbovou omáčkou,
hovězí hrudi na houbách,
vařené hovězí na houbách,
hovězíhrudí recepty,
hovezi hrudi-varene,
vařené hovězí maso,
hovězí hrudi s houbama recept
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
česnek,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl,
máslo,
houby,
cibule,
česnek,
smetana ke šlehání,
ořech muškátový,
pepř bílý mletý,
sůl,
knedlík houskový
Komentáře (8)
Za mne