Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 772 kJ / 2 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,53 g |
Tuky | 121,49 g |
Vláknina | 100,25 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 8,82 g |
Sůl | 20,75 g |
Sacharidy | 262,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup na žebra:
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka. Krok 2: Postup na coleslaw:
Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka. Krok 2: Postup na coleslaw:
Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.
Zveřejněno 3. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová žebírka, salát coleslaw
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q43R
Moje poznámka
Medová žebírka, salát coleslaw
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q43R
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 13 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 2 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 3 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 3 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 3 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 3 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 7 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 7 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 8 hodinami
Tématické fráze:
veprova zebra na medu se salatem coleslaw,
žebírka na medu se salátem,
pečená žebra a salát coleslaw,
vepřová žebírka a salát coleslaw,
vepřová žebírka s medovou omáčkou a salát coleslaw,
medova zebirka se salatem,
pečená žebra na medu se salatem coleslaw,
top recepty salat coleslaw,
recept na medové žebírka,
pecena zebirka se salatem coleslaw,
vepřová žebírka na medu coleslaw,
žebírka s medovou omáčkou asalátem coleslaw,
medové žebírka se salátem z zelí a mrkve,
vepřová žebírka s coleslaw,
medová žebírka,
vepřová žebírka, coleslaw,
uzená žebra a salát koleslaw,
marinované žebra se salátem coleslav,
recept pečená zebra a salát coleslav,
pečená žebra na na medu se salátem coleslaw
Suroviny:
žebra vepřová,
paprika sušená uzená,
cibule,
česnek sušený,
chilli,
sůl,
pepř černý,
hořčice,
kečup sladký,
med tekutý,
petrželka,
chléb,
cibule,
celer,
mrkev,
zelí bílé,
sůl,
majonéza,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (4)