Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky naší holky

Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.

Hodnocení receptu je 4,9 (168×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 58 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky, smažíme postupně

58 min (50 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky, smažíme postupně)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 341 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky58,51 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy356,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí, přidáme 100 ml vlažného mléka a špetku cukru. Rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Přidáváme zbylé mléko dle potřeby. Když těsto tvoří puchýře, je hotové. Necháme kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu. Krok 3: Vykynuté těsto položíme na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky). Krok 4: Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly. Jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme. Krok 5: Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

TIP: Jaký je rozdíl mezi vdolky a koblihami

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Ani nevím, odkud mám recept, ale takto ho mám v hlavě a název je podle naší dcery, která se z nich dokáže slušně "přežrat". Do poloviny důlků dáme povidla a do druhé půlky dáme marmeládu, na ni lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky naší holky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv8Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky naší holky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv8Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (191)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající křehké a vláčné těsto. Dlouho jsem nejedla takové. Musela jsem přidat malinko mouky, ale opravdu jen trochu nad rámec receptu a pomoučit vál, měla jsem velké vejce, tak to lepilo. Z udaného množství uděláte 16 vdolků, takže pro 4 nenažrané nebo pro 5 akorát 😁

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dělám často. Bohužel ale dlouho nevydrží, sníme na posezení 😁

Tak já teď dělala těsto a úplně řídký..v popisu je 250ml mléka, ve videu 150ml. Takže jsem přidávala obě mouky a uvidím co z toho vyleze. Možná to bude ten problém.

xJudith: Dobrý den, v receptu je opravdu 250 ml mléka. Ve videu je přidáno 100 ml mléka do kvásku a dalších 150 ml pak do těsta. Pro jistotu jsem ale informaci v receptu upravila. Trochu lepivější těsto není na škodu, jen se s ním špatně pracuje. Ať se vdolky podaří 😉

iveta.kroul: vdolky byly/jsou opravdu vynikající.

Bohužel patřím mezi ty, kterým se těsto příliš lepilo, nevim, v čem je chyba. Postup jsem dodržela.

Dneska jsem tento recept vyzkoušela,dělala jsem je poprvé a musím říct,že se povedly,moc nerozumím tomu,že s tím testem má někdo problem 🤷 krásně hodinu kynulo,možná jen se trochu lepidlo,tak jsem si podsypala víc mouky a bylo to super 🙂 pokud někomu vyšli koblihy,tak to bude tím důlkem,který se musí udělat i po kynutí na plechu,já to u jednoho neudělala a mám koblihu 😂 po usmazeni jsou nadýchané, nahoru jsme dali povidla a šlehačku a je to fakt lahoda <3 takže za mě palec nahoru a určitě tyto vdolky budu dělat častěji.

Dělám už poněkolikáté z tohoto receptu a vždy se povedlo, těstíčko je nadýchaný jedna báseň a rodina byla moc spokojená, moc děkuji za recept!!! <3

Klara..: za mě taky ne, místo vdolku mám koblihy, taky se mě těsto lepidlo a taky sem si říkala, dobrý sem 33tt těhotná tak sem asi něco posr**** ale taky sem dodrzela postup a taky pridavala mouku, jelikož se mi to zdálo lepkavé. A mám koblihy vdolek a ještě se to všude droby
No vracím se ke svému receptu, take

Perfektní byly.

Naprosto luxusni! Konecne vdolky,jake delavala moje babicka. S hruskovymi povidly, kysanou smetanou a strouhanym tvarohem! Testo jsem zadelala v pekarne,krasne se s nim pote pracovalo. Dekuji , ukladam 🥰

Za mě ne… Zkusila jsem to dvakrát. Myslela jsem, že jsem poprvé udělala někde chybu… Dala jsem mu druhou šanci a zas strašné… Těsto se lepilo, takže jsem přidávala mouku a pak to bylo o ničem… Měla jsem pocit, jak kdybych jedla langoše 😃 Nebo chuťově něco dost podobného 😃 Přitom postup jsem dodržela, tak nevím… Vrátím se ke svému původnímu receptu :)

Jednoduché a moc chutné.

Luxusní! Díky moc:-*

Nevim, co delam spatne. Testo jsem zkusila uz podruhe, myslela jsem si, ze jsem poprve neco pokazila. Pokazde ale bylo testo totalne lepive a vyvalet <3slo az po pridani tak dalsich min 100g mouky. Jestli to je pekarnou. Nevim. Ale potreti uz do toho nepujdu :(. Chutove pak dobre, ale s testem se mi hrozne spatne pracovalo.

Vynikající,dělala jsem je včera a mám chut je dnes udělat znova :D :D Zařazeno do oblíbených <3

Výborné vdolky, s těstem se výborně pracuje,:yes:'přidala jsem 2 lžíce rumu:-)

Teď jsem vdolky dodělala a jsou výborné, recept si ukládám. :yes:

Nejlepší vdolecky které znám,dělala jsem spousty receptů,ale tento je jednoznačně nejlepší<3:yes: :-) někdy dělám ze špaldové hladke+pšeničné chlebove a vždy jsou dokonale-doporučuji vsem:yes:

taddy1: Děkuji, že jsi je udělala a mám radost, že tak chutnali a a by jsi je pořádně ochutnala, musíš je udělat znovu:-D

Vdolečky jsou opravdu luxusní. Bylo jich 37 ks a jak jsem je smažila, tak mi je zbytek rodiny odebíral, zdobil a konzumoval. Zachránila jsem jeden poslední a ten jsem vyfotila a přispěla s dovolením sem. Navíc jsem jen do těsta dala trošku rumu. Děkuji za recept. :yes::yes::yes:

prvni vdolky a hned pochvala ..dekuji za recept:-8

kristynakristynka: Kristýnko, to mám radost, že se povedly:yes::-K

Musím pochválit:yes: super těsto a vdolky jsou vynikajicí.:-K

Wikki: Wikki, jsem moc ráda, že chutnaly:yes::-K

Jsou opravdu jednoduché a výborné. <3 Dělala jsem je poprvé, ale povedly se :yes:

Mám je hotové, do těsta jsem přidala rum (nenasáknou tolik tukem) a vanilkový cukr. Jsou nadýchané, luxusní<3

Tedy musím říci že jsem vživotě nejedla chutnější a nadýchanější vdolky.Prostě nemají chybu,moc děkuji za recept :-K jen jsem přidala do těsta lžíci rumu a do oleje na smažení kápla dvě kapky vanilkové tresti :-D

Ivana: Moc jste mě potěšila, děkuji :yes:

Výborné, dnes dělám znovu<3 bodík:yes:

Dělala jsem již několikrát a vždy vynikající:-!<3 Na důkaz dnes přidávám i foto.:-p

MarcelaPa: Marcelko, já ti věřím, ale fotka je pěkná:yes:

Milan Hajžman 28. 11. 2016 12:46
Tak vdolky jsou nej s hruškovými povildly, strouhaným tvrdým tvarohem a kysanou smetanou.:-p:-p

Milan Hajžman: Milane, tomu věřím, ale hrušková povidla nemám, škoda :yes:

tyto vdolky jsou super jdu dělat asi po 5 jiné nedělám skvělej recept dětem moc chutnají doporučuji :yes::yes::yes::-K

Koretinka: Jituš, to jsi mi udělala velkou radost a že to chutná i tvým dětem je suprové:yes: Tak dobrou chuť a dělej je dál, už u Vás Stejně :-Kzdomácněli :yes:

Výborné, dnes jsem dělala své první vdolky :-). S těstem se pracovalo dobře a jsou krásně nadýchané.

kamila29: Kamilko, to mě těší a na poprvé se Ti krásně povedly :yes:

Vdolky jsem vyzkoušela,jsou vynikající:yes:,s těstem se pracuje velice dobře;-),dovoluji si:-K přidat fotku:-K

marcelka395: Marcelko, to jsi mě moc :yes:potěšila :yes: Já jsem je dělala minulý týden na víkend

Děkuji za recept už je uložen:yes:
výborné lepší těsto jsem ještě neměla,doporučuji všem,vdolečky byli fakt nádherné,zmizeli do jednoho!!

IlcaZ: Ilco, jsem ráda,, že vdolky chutnaly a snědli se beze zbytku:yes:;-)

:yes: jiz nekolikrat delane a vzdy vynikajici

Iveta :Ivetko, to mě moc těší, že vdolky u vás zdomácněly ;-):yes:

Já je podle vašeho receptu dělám již několik let a výborné:-K

jitkakr:Jitko, mám velkou radost, že chutnaly a že ti vybavily babičku;-) Díky

Výborný recept!!!Vdolečky jako kdysi od babičky!!!:-)Děkuji.J.

MARCEL:Marceli, jsem moc potěšená a mám radost z toho, že jste si tak pochutnali:yes: Máme je také moc rádi;-)

JÁ VYBRAL VÁŠ RECEPT, ŽENA PŘESNĚ ZREALIZOVALA A CELÁ RODINA SE OBLIZOVALA MOC DĚKUJEME ....;-)

Výborný recept,do těsta jsem přidala akorát trochu rumu :-8 přidávám samozřejmě bodík :yes:

:-):-))

Iveta : Ivetko, jsem moc ráda, že chutnají a že u vás zdomácněly:yes:;-)

Já už je dělala 3x a super. Dnes jsem na ne dostala chut,tak čekám vykyne těsto :)

Iveta: Ivetko děkuji, jsem ráda, že chutnají.;-):yes:

Děkujii za recept jsou výborné):-))

jirholu:
Oběma vám děvčata děkuji a mám radost, že jste si pochutbaly:-p
hudaska1:

Skvělý recept :yes: domací vdolky jsem nejedla snad od dětství a tyto jsou skutečně mňamka:yes:

Koblihy jsou rychlé a vynikající :-p Smažila jsem je na sádle. Body kulatím na 80 :-D:yes::yes:

MarcelaPa: Marcelko, to jsi mi s manželem udělali velkou radost a moc vám děkuji:yes:

Janinko, vdolky občas dělávám, ale dnes jsem je připravila přesně podle tvého receptu a můj muž prohlásil, že tak dobré vdolky ještě u nás doma nebyly. Vynikající:-!:yes::-p

anubis:Kateřinko, jsem moc ráda, že chutnaly a děkuji;-):-K:yes:

Nemůžu nedat bodík! Jsou naprosto vynikající! :-K:yes:

Bibinka:Ani jsem nestacila fotit, holky si to samy zdobily a ta starsi tu mela kamarada ze skoly, takze jsem ochutnala jeden;-).

chocolate:jsem moc potěšena a mám radost i z toho, že se snědli na posezení:yes:;-)

Potvrzuji, ze jsou naprosto luxusni a nej-jako od babicky.Snedly se s merunkovou marmeladou a tvarohem se smetanou a vanilk. cukrem na posezeni.Bod je naprosto zaslouzeny:yes:.
Timto dekuji i Misce M., ktera mi je doporucila.

Vendy-N: Vendy, jsem moc ráda, že vdolky chutnaly;-);-):yes:

Posílám bod č. 72 :yes:
Jsou výborné, úplně jako o babičky. :-*

martina2105:Martino, jsem ráda, že všem vdolky chutnají;-)

díky...konečně jednoduchý a dobrý recept ...kluci hned každej 2 spucli jen tak holé :D ukládání do oblíbených :-Kdíky...konečně jednoduchý a dobrý recept ...kluci hned každej 2 spucli jen tak holé :D ukládání do oblíbených

Vynikající. Díky.

pafi82: Pavlí děkuji za chválu a mám radost z toho, že chutnaly:-p;-):yes:

Děkuju za recept, vdolky výborné, přidala jsme fotečku :) jen jsem přidala trošičku rumu....:-8

Michaela Medkova:Míšo, moc jsi mě potěšila hlavně tím, že už jiné dělat nebudeš:yes: Povedly se ti moc pěkně;-):yes:

hazel: Hazel, to je prima, že se budou vdolky prezentovat v daleké Kanadě:yes: Tak ať se povedou a chutnají;-):-K

Tyto vdolecky jsme hodne davno pekli v letnim tabore pro deti ceskych rodicu. Vzdy to byl velikansky uspech. Uplne jsem na ne zapomela a ted jsem nasla Vas recepis. Urcite je udelam .Nase dospele deti budou jak u videni. Dik za recepis

Dnes byly vdolečky k obědu:-p, byly moc povedené, jsou takové křehké, no prostě úžasné:-p:-p:-p. Jiné již dělat nebudu, posílám bodíka a dovoluji si přidat i fotečku. Díky za vynikající recept.:-K

nááááááááááááááádherné:yes::-p:-K:-K

ahojky zítra jdu dělat tyto vdolky.vypadají báječně .díky za recept..:yes:

Bibinka: moc dekuji za prijeti, uz se tady dlouho pohybuji, ale konecne jsem se zaregistrovala mezi Vas...:) Jinak vdolky vyborne, ale na te panvi je to opravdu rychle.... Prvni varku jsem udelala ponekud tmavsi, ale priste budu opatrna....:-D Jinak nemuzu jinak, nez dat bodik!!!!

cedruna:já tě vítám na Topkách a ať se ti tu líbí;-)držím ti palce, ať se povedou a pak písni;-)

Dnes je otestuji, doufam, ze mi na panvi:-)) pujdou dobre....

Opravdu výtečné, ještě že jsem je dělala hned z dvojité dávky, měly velký úspěch

Vdolečky jsou naprosto výborné a krásně nadýchané! Akorát jsem přidala trochu víc mouky. ;-) Děkuji za super recept!

papaja766:Pajajko, neboj, recept tu bude dál a dál....tak ho psát nemusíš. Vidím, že u vás vdolky zdomácněly a to je pro mě ta největšíspokojenost, že tu ten recept není zbytečný;-) Díky moc:-K

Bibinka:jjj,Bibinko:-)Dnes už je dělám potřetí a jsou čím dál lepší.Poprvé mi těsto moc nenakynulo,ale napodruhé jsem ho dala kynout na topení a úplně se v puse rozplývali.Ještě jednou děkuji za recept.Doufám,že ho nevymažeš,protože nejsem schopná si ho opsat.;-)

papaja766: jéééé:-DPapajo, to jsi mi udělala velkou radost-vdolky jako odměna za známky;-)to se mi líbí:yes: Zmizely rychlostí větru, co větru, spíš vichřice. Rovnou je asi dělej z dvojité dávky a budeš jich mít 50:-O:yes:

Vynikající.Včera jsem udělala.Bylo jich asi 25 a do 20 minut bylo ve třech lidech po nich.Dnes má dcera vysvědčení,a manžel hned po ránu hlásil,že když přinese pěkné známky,tak mamka večer upeče vdolečky.Tak si to asi večer zopakuju.:-):-):yes:

Tak jsem je dneska dělala poprvé;-) a povedli se:yes: a moooc nám chutnali. Chválím recept:yes:

paráda:yes:

nepovedly se mi :( nemate nekdo jiny recept ktery je dobry a lehky

Markéta:To jsem ráda, že se povedly a že chutnaly-príma;-)

vdolky byli moooc dobrý,i přítel je chválil. Děkuji za dobrý recept ;-)

Bibinka: moc děkuji za radu a jdu na to :-)

Bibinka:

Markéta: Markétko, tak přesně to je 200 hladké+200 polohrubé+250 ml mléka. Ať se povedou:yes:;-)

prosím prosím,jak je to stou moukou,na 250 ml mléka opravdu 400 g mouky?? Děkuji za odpověď :-8

Jedním slovem " Mňam " :-*

Claret:Claret, jsem ráda, že vdolky chutnaly a že jsi je udělala-díky:yes:;-)

Velmi dobré měkkounké, nadýchané vdolečky :-), děkuji za super receptík :-K. A že jsem jich vyzkoušela hodně ;-)Tento už mám opsaný v oblíbených receptech.

LoLineCZka: Loli a Jano, děvčata děkuji vám, potěšili jste mě;-)

no tak luxusni vdolecky :yes:

Dělám po několikáté, a pokaždé podle tohoto receptu. Tentokrát už musím opavdu napsat, že pokaždé jdou suprové :)

jobik:jsem moc ráda, že jste si pochutnali;-)

Bibinko dneska jsem je dělala k obědu a byly výborné a chlapi se ještě teď olizují a posílám bodíky.:-p:yes:

emmily6:díky, žes udělala a mám radost, že chutnalo;-)

:yes: poprvé jsem dělala vdolečky :-p povedlo se- právě jsme je dovečeřeli :-p mooc dobréé, děkujeme za fajn recept ;-)

Recept chválím dnes dělala z této dávky jsem měla 19 kousku a opravdu moc dobré:-p:-p:-p

Horkelinka 23. 4. 2012 18:58
Byly dnes k večeři a můžu říct že jsou vynikající.....:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p

eli: Eli, tak to mám radost;-)

Dělala jsem je a byly výtečné, zmizely raz dva :)

JanaJanicka:Jani, to jsi mi udělala radost, jak z toho, že jsi si vdolky vybrala a z toho, že jste si pochutnali-díky;-)

Zdravím,

Přidávám bodík. Manžel si objednal k večeři vdolky a tak jsem hupla sem a Váš receptík se mi líbil nejvíce. No pravda těsto mi vykynulo až na druhý pokus,ale chybka byla v droždí... Povedlo se a večeře vyšla... Receptík ukládám mezi své oblíbené... :yes::yes:;-);-)

Evíku+ Flajsko, děkuji vám, že jste vdolky vyzkoušely a mám z vás velkou radost, že chutnaly;-)

:yes::yes::yes:včera jsem je dělala k večeři a byly hned pryč,jsou fakt moooc dobré a skoro bez práce :yes::yes::yes:

Dnes jsem dělala tyto vynikající vdolečky. Ještě nikdy se mi
nepovedly tak dobře jako tyto.Posílám zaslouženou pochvalu a bodík v pořadí 44:-p:-p:-p:-K:yes::yes::yes:

Katrian:jsem ráda, že jste si pochutnali a mohla jsi přidat fotičku;-)

Fakt super receptík, dělala jsem vdolky poprvé v životě a bez problému:-) další bodík už letí:yes:

Já to říkám furt! LUXUS!!!!!! :-D

Jdu na ně-budou k večeři;-)

super recept a jsou strasne moc dobre:-))

Vdolky jsem smažila v sobotu k obědu;-). Mazala jsem je povidly nebo ostružinovou či rebarborovou marmeládou:-p. Všem moc chutnaly:yes:. Dovoluji si přidat foto a samozřejmě bod;-).

Dneska jsme je měli k večeři a na chuť:-p jsme se oěkně nafutrovali a v době malin atd...byla půlka s malinovým,jahodovýn a borůvkovým džemem, něco s povidlama, ale to teda byla dobrůtka;-):-p:-p:-p:yes:

Andy: Andy, tak dej vědět, jaké byly a jak se ti povedly;-)

Nu tak jdu na ty Vaše vdolečky :) jsem na to zvědavá, protože s kynutým těstem nejsem moc kamarádka ale moc se na ně těším a doufám, že se mi povedou :)

Sbíhají se mi sliny :-p, za chvilku se do toho pustim :-)) už od pohledu vypadají super :yes::yes:;-)

Šárovko, to jsi mi udělala radost, že tak chutnaly, člověk se s tím "serinká" a za pár minut je to fuč.:-D Když rostou jahody, nebo borůvky tak je rozmixuju s vanilkovým cukrem, nandám na vdolky a ještě šlehačku a to je teprve dobrota:-p
Asi je budeš muset dělat častěji viď:-?

Bibinko, posílám velikááánské poděkování:yes::-K Vdolky občas peču, ale tohle těsto se u nás zabydlelo. Důkaz: pekla jsem jednu dávku v sobotu na manželovu oslavu a nestačila jsem vdolky mazat marmeládou a smetanou:-)):yes: A v neděli si rodina žádala druhou várku. Prý to sousedi všechno snědli sami:-D;-) Snědli jsme je po obědě všechny:-!:yes: Díky

Petrap(neregistrovaná), jsem moc ráda, že jste si pochutnali a díky, že si si vybrala můj recept;-)

vdolky naší holky jsou výborné, krásně nadýchané, no prostě jedna báseň. Moc děkuji za takový skvělý recept.:-K

Všem vám velice děkuji za příjemné komentáře i za to, že jste je vyzkoušely a chutnaly:-p Moc mě to potěšilo a zrovna jsme je měli v sobotu k večeři-paráda pochutnáníčko;-)

Bibinko děkuji za úžasný receptík a posílám bodík, vdolečky byly báječnéééééé ;-):-K

Konečně jsem se na ně dostala.:-8 Bibinko,ty vdolečky jsou jak peříčko,hedvábné a měkké ještě i druhý den.Vynikající opravdu.Těsto připravila pekárna,takže bez práce.Díky moc za recept.:-K:-K:-K

taaaaak Bibinko kdyz ti reknu,ze mi zrovna kyne testo na ty uzasne vdolecky tak asi poznas jak chutnaly manzovi:-D:-D:-D :-K:-K:-K

Jééééééé, Mojematýsek, to mám teda ohromnou radost a myslím, že je budeš brzy dělat znova:-D Jo to těsto je báječný a dělá se s ním jak s modelínou. Mám hlavně radost, že vám to tak chutná-teď ještě manžel, ale asi taky.....:-p Díky, že jsi je vyzkoušela;-)

Teda Bibinko kdyby to slo tak vam dam tech bodiku hned 10:yes:
Zrovna dosmazuju posledni vdolecky.Prace z testem sla uplne super a chut je nepopsatelna:-8:-8:-8
vazne moc dekuji za bezva receptik:-K:-K:-K

Bibinko dekuji moc za odpoved;-)kvasek letel do drezu protoze to bylo strasne ridke.Udelala jsem tedy novy a dala jsem mene mleka a uz se mi zdal lepsi:-8 Hnetacem jsem vypracovala testo a nyni kyne,tak jsem zvedava:-p Urcite pisnu jak dopadl finalni vysledek,ja jen doufam,ze dobre protoze na to mame s Matyskem strasne velkou chut a uz jsem psala i manzovi ze az prijde z prace budou vdolecky:-D:-D:-D Kazdopadne davam bodik:yes: teda pokud jsem uz nedala:-D:-D

Mojematýsku, on ten kvásek nemusí až tak nakynout, apropo, dala jsi tam trošku cukru:-? Hlavně až ho vliješ do mouky, zapracuješ v těsto, tak pak dáš kynout a to musí zvětšit svůj objem. Držím palce a písni;-) Já dělám těsto v pečce:yes:

prosim vas o radu,ja z kynutym testem nemam zadne zkusenosti:-// vrhla jsem se na ty vase uzasne vypadajici vdolecky,zadelala ten kvasek jak v postupu pisete a chci se zeptat,zatim mi to nejak nekyne:-S neprijde tam jeste mouka? udelala jsem ho z toho drozdi,100ml vlazneho mleka,a spetky cukru,zamichala a nechavam kynout...neudelala jsem nic spatne?? predem dekuji za odpoved
urcite dam jeste vedet jak se povedly...:-K

To já moc děkuji za super recept, který pro velký úspěch dnes opakuji. Mimo jiné i za jeho poupravení, zase bych málem zapoměla :-D

Mmyisko, mám velkou radost, že se povedly a hlavně, že chutnaly:-p Díky za vyzkoušení;-)

Neskutečná dobrota! Jen se po nich zaprášilo, takže právem posílám bodík. A moooc děkuji za super recept, už je v oblíbených ;-)

Jen maličkost pro takové začátečníky v kynutém těstě, jako jsem já, nezapomeňte k té mouce přidat ten cukr ;-) případně prosím o upravení postupu receptíku, bo věřím, že když je budu dělat příště, tak zase zapomenu :-)) Jiank jsem zvědavá, jak se povedou, ale nebojte, dám vědět.

Jsou výborné, díky za recept:-K dávám bodík:yes:

Přidávám 28. bodík, dnes byly na oběd a jsou moc fajn:yes::yes:

OOOOOOO dekuju za recept..........

:-)díky za pochvalu nepřišlo mi že jsou malé ale ani velké prostě akorát do čumáčku;-)

Moc vám oběma děkuji za komentář;-) Mickajm, tobě ještě zvlášť za fotky, máš je moc pěkný a dělala si vdolečky asi menší

Ježiš,milované vdolky.:-p:-p Znám je také s jahodovou pěnou.Ušlehá se sníh z bílků s trochou cukru nad párou a do toho se zašlehá jahodová marmeláda.Je to vážně skvělé zkuste.Navrší se na vdolečky pěkně vysoko a pozor na panty!:-*:yes:

Super receptík jen název má byt žravé vdolky:-D jsou opravdu famozní přecpala se celá rodina posílam fotečku ;-)a +bodík jsem už dala :yes:díky za recept a určitě je zase brzo ukuchtím:-p

,
Marcí, děkuji za příjemné hodnocení-potěšilo mě, že jste si tak pochutnali a tvůj syn je na tom, jako má dcera, taky se dokáže slušně přežrat:-))
Jinak tě chci přivítat v naší Topkové rodině a popřát ti, aby se ti mezi náma líbilo:-)

:yes:vynikající.dělala jsem vdolky poprvé v životě,vždycky jsem si myslela že je to náročné:-(.omyl;-).pomáhala mi i dcera a syn se doslova "přežral":-p.opravdu výborné:yes:

Majkgt(neregistrovaný), mám velikou radost a že jsi to dělal v hospůdce, to mě těší dvojnásob:yes:Díky,díky, super;-)

majkgt@seznam.cz 8. 6. 2010 14:24
musim podekovat za vyborny receptik je velice slusny a chutny pouzil jsem ho v nasi restauraci a myslim ze uspech dekuji...:yes:

exkluzivní! dnes jsme s kamarádkou dělaly a musím říct, že fakt lahoda :-) a taky jsem zjistila, že do smetany ke šlehání se musí přidat cukr krystal a ne moučka, jinak vznikne máslo :D taky dobrý poznatek, každopádně posílám bod ! :):yes:;-)

AvčoB, to jsi mi udělala velkou radost a jsem ráda, že u vás zůstanou;-):yes:

Bibi, tak už jsem konečně vdolky udělala, povedly se. Výborný recept, byly jak od naší babičky.Zůstanou v našem jídelníčku.:-p:yes::yes:

Bibi, jsou moc pěkné, brzy je udělám a dám vědět, :-p:yes::yes:
+17

Tématické fráze:
vdolky recept, recept na vdolky, vdolky, recept vdolky, kynute vdolky, recepty vdolky, slané vdolky, bavorské vdolečky kluci v akci, výborné vdolky, recepty na vdolky, babiččiny vdolky, vdolky z hladké mouky, bavorské vdolečky jako peříčko, kluci v akci vdolky, vdolky slané, nadýchané vdolky, vdolky s paradou, top recepty vdolky, vynikající vdolky, vdolky recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, droždí, vejce, máslo, kůra citronová, sůl, olej, smetana kysaná, šlehačka, marmeláda rybízová, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu