Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k pečenému masu.
Suroviny pro 6 porcí
z uvedeného množství je 1 velký plech a malý dortík
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 458 kJ / 4 890 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 272,94 g |
| Tuky | 257,44 g |
| Vláknina | 32,22 g |
| Cholesterol | 3,99 g |
| Sodík | 7,06 g |
| Sůl | 16,67 g |
| Sacharidy | 355,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjPY
Moje poznámka
Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjPY
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 23 minutami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
HavranPB před 10 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 13 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 13 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 14 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 14 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 15 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka trochu jinak,
domáci velikonoční nádivkaa jeji pečeni,
dobra nádivka s uzenym,
velikonoční nádivka na plech,
křupavá velikonooční nádivka,
nádivka na plech,
velikonoční křupavá nádivka na plech,
nádivka z uzeného ocásku,
recepty velikonoční hlavičkasama doma,
vepřové kousky v nádivce,
masité nádivky,
velikonoční nádivka recept
Suroviny:
plecko vepřové,
stehno kuřecí,
rohlík,
vejce,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
citron,
mandle plátkové,
pažitka,
polníček,
rukola,
česnek,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (12)
Ochutnáno, vynikající ! Změna je život a o kuchyni to platí dvakrát.
Pomíjím, že recepis je podle mne napsaný fakt "blbuvzdorně", krok za krokem, všechny suroviny v přesně uvedeném množství.
Kombinace bylinek vznikla už nevím ve kterém roce, kdy byly Velikonoce hodně brzy a zelené býlí ve volné přírodě moc nebylo - a už jsem u ní zůstala.
Citronová kúra vzbudila rozruch
Oříšek i květ mi v nádivce vadí i v množství menším než malém - nevím sama moc proč, obé jinak používám.
No a plátky mandlí navrch ...pokud je nespálíme, tak jsou tam fakt dobré - trochu křupavá struktura navíc.
A v čem (vyjma množství menáže jak pro četu vojáků
***
Vysypávám strouhankou
a přidávám čím se VENKU zazelenalo: medvěda, kopřivku, uponku, petržílek, šnytlík...
Ba ne, kůru neééé, ale trochu květu ano
No, asi právě tou kůrou je rcp trochu jiný a tímto se autorce omlouvám za první komentář