Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Krok 3: Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami. Krok 4: Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.
Zveřejněno 12. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9Zn
Moje poznámka
Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9Zn
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 4 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 52 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta,
vepřová kotleta na hořčici,
vepřové kotlety recepty,
vepřová kotleta recepty,
kotleta na tymianu,
vepřové na tymiánu,
vepřová kotleta recept,
vepřové s s rajčaty,
vepřové kotlety recept,
vepřová kotleta s hořčicí,
vepřové kotlety s hořčicí,
vepřové maso na tymiánu,
kotlety recepty,
vepřové na hořčici,
vepřové kotlety,
vepřový kotlet,
recepty z vepřové kotlety,
recepty z kotlety
Suroviny:
kotleta,
sůl hrubozrnná,
rozmarýn,
pepř čtyř barev,
olej,
cibule,
rajče,
voda
Komentáře (17)
No a můžete uvést zdroj na rcp s CIBULÍ ?
Je mi ľúto, ale baklažánový (lilkový) kaviár je babaganush. A čo je prekvapujúce, že pod týmto názvom ho nájdete tak v Izraeli ako aj v arabských krajinách Blízkeho Východu.
Ak mi neveríte, tak si to pozrite v ktoromkoľvek hľadači a zistíte, z čoho sa babaganush pripravuje.
Všetko, čo uvádzate, je pravda.
Ja som nerozoberal slovo salsa v jednotlivých španielsky hovoriacich krajinách,
len som uviedol preklad slova.
Je zaujímavé, že v čase pred odstránením komunizmu sme všetci, tak v čestine ako v slovenčine
používali slovo omáčka. Otvorenie hraníc zrazu spôsobilo, že sa v našich jazykoch objavujú slová, ktoré síce znamenajú to isté, ale niekto sa domnieva, že to je aktuálnejšie.
Ak podobné situácie ako coronavirus v blízkej budúcnosti nezabijú všetko obyvateľstvo, tak budúce generácie prestanú hovoriť česky a slovensky.
To je dôvod, prečo som uviedol preklad slova a že máme slovo v materinskom jazyku a aby toto a samozrejme aj mnoho iných, udržovalo naše jazyky.
Myslím, že som s tým nikoho neurazil a že pre niekoho to bude upozornenie, že hoci toprecepty.cz je venovaný vareniu, tiež môže usilovať o udržiavanie rodného jazyka.
Ak poznáte český preklad na slovo kaviár, tak ho použite.
V niektorých krajinách (zámerne neuvádzam názvy) je známy ako Babaganush.
Pretože Gazpacho nemá český preklad
SALSA
- představuje středomořské jemné bylinkové omáčky, které přidáváme k pokrmům ke zvýraznění jejich vůně. V Itálii je tento termín používán pro omáčku obvyklou k těstovinám. V Mexiku je tento název obvykle aplikován pro nevařenou pikantní, ostrou omáčku servírovanou jako přílohu ke kukuřičným lupínkům - chipsům, nebo jsou součástí náplní tortill.
...no protože ffšichni vědí wcg, že
Gazpacho:
No, v podstatě máte recht
...ale např. Lilkový kaviár taky néééni kaviár, ale ffšichni vědí wcg, že
Je nutné v recepte písanom po česky používať cudzie slovo, keď v češtine od nepamäti existuje české slovo?
Zlepší to výslednú chuť jedla?