Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 213 kJ / 1 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,56 g |
Tuky | 46,93 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 320 mg |
Sodík | 2,29 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 42,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a promícháme, až se cibulka oddělí od sebe a posypeme dno pekáčku. Omyté osušené žampiony nakrájíme na kousky, poklademe je na cibuli a dáme na ně pár kousků tymiánu a oregana. Kýtu nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, konce sem tam nařízneme a ještě řízneme uprostřed, aby se maso nezkroutilo. Plátky kýty osolíme, opepříme, pokapeme worcesterem.
Krok 2: Plátky poklademe na cibuli s žampiony, opět dáme pár kousků tymiánu a oregana. Sýr nastrouháme na jemno, nalijeme k němu šlehačku a promícháme. Ručně ho stejnoměrně dáme na maso, protože sýr do sebe vtáhne šlehačku a zhoustne. Pekáč zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 70 minut. Pak ho odkryjeme, zapneme horkovzdušnou troubu a necháme asi 15 minut zezlátnout. Podáváme s bramborem nebo hranolky.
Zveřejněno 14. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta v královské peřince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ZMA
Moje poznámka
Vepřová kýta v královské peřince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ZMA
Nejnovější recepty
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 4 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 7 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 9 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 21 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno 23. 6. 2025 12:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 1 hodinou
Báječný perník
Lunaskira před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 2 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 3 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 4 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 5 hodinami
Banánové brownies
mardzas před 7 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 7 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 8 hodinami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta,
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta recept,
recepty z vepřové kýty,
vepřová kýta se šlehackou,
vepřová kýta na kmíně,
vepřové v peřince,
recepty vepřova kyta,
kyta vepřová recepty,
recept z vepřové kýty,
vepřová kýta s rýží,
veprova kyta obrázky,
vepr.kyta na zelenine,
vepřová kýta - recepty,
recepty - vepřová kýta,
vepr kýta recept,
p olsky kýta,
královslá vepřová kýta,
recept na vepřovou kýtu,
vepřova kyta na zelenině
Suroviny:
kýta vepřová,
sýr,
šlehačka,
cibule,
žampióny,
sůl,
omáčka worcesterová,
pepř mletý,
kmín mletý,
tymián čerstvý,
koření oregáno čerstvé
Komentáře (7)
Jen malý dotaz, nemusí se to vůbec podlévat?